Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правя при висока температура и скованост на врата?

Здравейте, интересуваме опасна ли е високата тем­пература и кога трябва да се приемат лекарства за понижаването й. Необходимо ли е само за това, че съм вдиг­нала температура, да тичам до личния си лекар?

Недялка Панова – Видин

Има хора, които не се притесняват от високата температура и чакат сама да спадне. Трябва да осъз­наем, че това е естествена реакция на организма при среща с вирус или инфекция и няма място за паника.

Високата температура често е симптом на на­стинка или грип, които през този сезон са много активни. Разбира се, има и други варианти за причини­теля на треската, но нека да отговорим на въпроса – кога трябва да се търси лекарска помощ при висока температура?

При малките деца и въз­растните хора, ако стой­ностите на термометъра се доближат до 40 градуса по Целзий и са съпроводени от гърчове или някакви други притеснителни симптоми, определено трябва да се по­търси медицинска помощ.

Ако високата темпера­тура продължава повече от два дни или е свързана със симптоми като недостиг на въздух, главоболие или скованост на врата, които може да са признак на нещо по-сериозно, като менингит например, тогава задължи­телно отивате на лекар.

При обикновена треска, която трае Само ден или два и просто ви кара да се чувствате дискомфортно, но нямате други симптоми, трябва да внимавате да не се обезводните и може да вземете противовъзпали­телно лекарство, което да понижи температурата.

При болки в мускулите, гърлото, хрема и други по­добни прояви на пробив в имунната система е добре да се консултирате с личния си лекар, за да се уверите, че не сте се заразили с някой грипен вирус и да избегнете усложненията.

ВНИМАНИЕ!

Настинката можете да преодолеете и у дома с чаша чай и препарати, които се продават без рецепта, но ако сте хванали грип, трябва да се лекувате възможно най-бързо, тъй като съпътстващи­те го усложнения са опасни в дългосрочен план. Само лекар може да предпише необходимата терапия с противогрипни препарати, които се пият по схема.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *