Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 начина да подсилим вътрешната енергия

Отново на ход е пролетната умора. Има ли начин да ос­танем незасегнати от нея? Да, има много лесни трико­ве, с чиято помощ можем да мобилизираме силите на организма си. Ето седем от тях:

1. Добавете магнезий

Обикновено си казваме: „Нямам сили, нямам желание…“ А всъщност нямаме само магнезий. Или по-точно негово­то количество е прекалено малко. Този микроелемент играе важна роля при превръщането на глюкозата в енергия. Дневната доза е 300 мг за жените и 350 мг за мъжете. Помислете си дос­татъчно често ли ядете богата на маг­незий риба, кафяв ориз, овесени ядки, ръжен хляб и орехи. Те със сигурност ще ви бъдат по-полезни от кутийката с минералната добавка на нощното ви шкафче,

2. Станете и излезте

Колкото по-малко са силите, толко­ва повече трябва да се движим – още един закон на живота. Станете от лег­лото и вървете – макар и до най-близ­кия магазин. Само час след разходката ще бъдете по-бодри и радостни. А ако я превърнете в ритуал за три седмици подред, енергостатусът ви толкова ще се вдигне, че е напълно възможно да ви се прииска да влезете и във фитнес залата за по-голямо натоварване. Дви­жението забързва кръвта и носи кисло­род до уморените органи. Онези от вас, които са посещавали фитнес залата след тежък ден, са от­крили, че в 7 часа вечерта животът им изглежда като току-що започнал.

3. Използвайте силата на растежа

Ободрявате ли се с шоколадчета и крекери? Тогава сигурно знаете: те водят до бърз прилив на сили и също толко­ва бързия им спад. Простите въглехи­драти моментално, но уви, не за дълго повдигат равнището на глюкозата в кръвта.

Дайте на тялото си месо! Нашият мозък не може добре и бързо да мисли, ако го храним само с въгле­хидрати. На него му е нужно и месо, по-точно протеини, които съдържат тирозин – аминокиселина, която акти­визира химичните процеси, отговаря­щи за бързината на мисленето и интен­зивността на впечатленията. За истинско зареждане най-добре из­яжте порция салата от кълнове. Това ще ви осигури бодрост за 5-6 часа. Кълновете от пшеница, ечемик, бобе­ни култури са истински „батерии“, ко­ито ще ни помогнат да се поддържаме в трудните дни. В периода на активен растеж (тоест само за едно денонощие) в семената се появяват особени фер­менти, които ни помагат да усвояваме всичко ценно, намиращо се в кълно­вете: витамините Е и В, хром, литий и калий, които укрепват мускулите, нормализират работата на нервната и сърдечно-съдовата система.

4. Пийте

Жаждата може да доведе до емоцио­нално и физическо изтощение. Затова, ако ви е налегнала умора, изпийте чаша вода. Другият изход е в енергизиращи- те напитки: в техния състав влизат кофеин, глюкоза, аминокиселината та- урин (помага да се изгарят мазнините), карнитин (ускорява обмяната на веще­ствата и намалява умората), гуарана, женшен (тонизират). Дълговременна полза от тези напитки няма – тъкмо обратното – те може да се сравнят с разтърсване на целия организъм. Спе­циалистите препоръчват енергизиращи напитки да се пият само в краен слу­чай – например ако трябва да шофира­те цяла нощ.

Съвсем друго нещо са натуралните енергийни напитки: бял, зелен и черен чай, а също и кафето.

5. Намерете горещите точки

След 8 часа, прекарани в задушния офис, понякога на човек му е трудно да си спомни как се казва. Предлагаме ви сеанс по рефлексотерапия. На ръката намерете точката между палеца и пока­залеца. Масажирайте я три минути, със сила и без капка жал. Боли ли? Това е добре като компенсация организмът ви ще отдели порция ендорфини. Енер­гията ще се появи буквално от пръсти­те и дълго време няма да ви изостави. В салона от рефлексотерапията можете да получите още повече „гориво“. Там предлагат най-различни видове масажи – с горещи камъни, енергия от пръсти­те на краката до върха на главата плюс масаж на лицето с лифтинг ефект. След всичко това накрая човек се чувства като новороден.

6. Излезте от схемата

Всичко ви е омръзнало? Най-малко за час на ден изключвайте мобилния телефон. Постоянното пребиваване в зоната на действие на мрежата отнема огромно количество сили на абонати­те. От излишъка на комуникативността особено страдат жените, които често се разкъсват между деловите и семейните позвънявания.

В книгата на Кимбърли Кингсли „Как да се заредя за 30 секунди“ е споменат и още един начин за добиване на вътреш­на енергия. Авторът съветва: „Купете си чаша кафе за повдигане на тонуса и втора… за бездомника наблизо“. Дори малкото добро връща енергия и помага да се радваме на живота. Престанете да зацикляте върху личните си пробле­ми. Огледайте се наоколо и ще съзрете нови хоризонти.

7. Пуснете светлината и разкрасете живота

Ползата от светлотерапията е доказана отдавна. Макар че денят става все по- дълъг, на някои хора дозата светлина е недостатъчна. Какво може да се на­прави в този случай? Сменете лампите у дома. Въобще отстранете мигащите и слабите крушки, абажурите в тъм­ни, мрачни цветове. На тяхно място сложете лампи в ярки тонове – те ще компенсират недостатъчното присъст­вие на слънцето. А ако посетите коз­метичен салон, можете да си подарите сеанс по светлотерапия. Добре е да добавите в живота си и чер­вения цвят, който психолозите наричат визуален кофеин. Не е нужно непре­менно да лепите по стените плакати – достатъчно е да поставите на масата ярка ваза с алени цветя. Това ще ви помогне да бъдете в тонус. Да не гово­рим за бонуса от доброто настроение, което раждат цветята. Психолозите смятат, че заедно с подарен им букет цветя жената получава моментален прилив на енергия. „Ефектът па буке­та“ действа три дни, дори ако цветята увехнат по-рано.

 

 

„Пролетно почистване“ на организма

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *