ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На 8 март започва кампанията „Повече българчета за България“

На 8 март започва за седма поредна година кампанията „Повече българчета за Бъл­гария“. През 2011 г. благодарение на нея беше открита първата в България напълно оборудвана биопсична нефрологична лаборатория за деца.

факт е и първото изследва­не на деца за скрити бъбречни заболявания в България, на­правено в края на миналата, година от екипа на доц. Анелия Буева от Специализираната болница за активно лечение в София. За първи път такова изследване в световен мащаб е правено в Япония и резул­татите са публикувани през 2005 г.

Мониторингът й превенци­ята в ранна детска възраст на­маляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап и в тази посока са усилията на световната здравна общност, факт са и информационните брошури с цел превенция на децата. Те имаха изключителен успех в училищата и градините на страната, както и в някой печатни издания.

Предварителните резултати показват следните тенденции:

  • 5,5 на сто от прегледа­ните деца са с установени вро­дени аномалии в отделителната система, които се изразяват в двойнодренажна система, хидронефроза, ниско разполо­жен бъбрек и дори фрапиращ случай на липса на единия бъбрек, за който родителите на детето не са подозирали.
  • 8,4 на сто от децата са с отклонения във функцията на: пикочния мехур, като при тях е открито наличие на мегацистит или т.нар.голям пикочен мехур.
  • При 12% от прегледаните деца е установено наднормено, тегло, като 38% от тези деца са с повишени стойности на артериалното налягане.

„Нашата обща цел и тази година е да бъде създаден първият за България диагно­стичен кабинет за откриване и диагностициране на нефрологични заболявания и своевре­менното им лекуване“, разказа Милена Златкова от „Тройка на разсъмване“.

270 000 семейства у нас са стерилни!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *