Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли и как „да се излекува” старостта?

Само преди тридесетина години 60-годишният човек се чувстваше вече стар. Нека попитаме здравето и за себе си, дали се чувстват стари? Разбира се, че не.

Какво на практика може да се направи в борбата със стареенето? Първо, да се предотвратява вся­какво заболяване с профилактични методи. Второ, всеки човек трябва да си изследва кръвта за наличие на антиоксиданти. Резултатите от тези изслед­вания ще покажат тези вещества, които трябва да се запълнят в човешкия организъм. Това ще стане, като се използват препарати на натурална основа, Тези вещества са витамините D и Е, цинкът и т.н. И не е толкова важно на сто процента да се запълнят запасите от витамин D или Е в нашия организъм. По- важно е те да се съчетаят в определена пропорция. След 40-50-годишна възраст е необходимо да се при­емат антиоксидантни съставки, за да се компенсира техният недостиг в организма.

Запълването на хормоналния недостиг забавя стареенето, особено в женския организъм.

Да поговорим за практическата страна на въпроса.

Да започнем с мъжете. Това са най-уязвимите в морален план същества. Никога преди не се е говорело за менопауза при мъжете. Защото при тях не се прекратява процесът на изработка на хормоните. Но с възрастта при силния пол намалява количеството тестостерон. Това влияе върху цялата система на мъжкия организъм. В т.ч. и на костната тъкан и психическото състояние. Хормонът ДХЕА, за който сега много пишат медиците, се нарича антивъзрастов хормон. Когато неговото съдържание в организма се понижава, е необходимо да се навакса, да се запълни недостигът му. Той вли­яе основно върху метаболитните клетки. Но тези хормони трябва да се приемат много внимателно. Това не са бонбони, които могат да се ядат с шепи. Дори антиоксидантите, ако се приемат безразборно, нанасят вреда на организма. Що се касае за жените, тук остава вечният въпрос: нужно ли е или не бива да се влияе на менопаузата? Отговорът на този въпрос може да е различен, зависи как го задаваме. Но едно е сигурно и важи за всички жени – хормоналното лечение на менопаузата забавя стареенето на женския орга­низъм. И това не е опасно.

Още за премереното хормонално лечение на старостта…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *