Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Клетките „ръждясват” от свободните радикали!

  • Има ново направление в антистареенето – това е антиоксидантният стрес.                             

Много просто, това е да се намираш в добро здраве. Важна е профилактиката на болестите. У нас, във франция, например се провеждат кампании за ранна диагностика на рака, диабета, хипертонията. И те се финансират от държавата.

Необходимо е да се правят своевременни изследвания. Ето например, ако говорим за жените, в основата на тяхната диаг­ностика трябва да стоят мамографията, изследвания на кръвта, цитонамазка също. Аз не говоря за томографията. Това вече е друго ниво. Но всяка жена е длъжна да се подложи на най-обикновените изследвания, точно както си чисти зъбите например.

Съвместно с колегата си професор Люк Монтание, лауреат на Нобелова награда, аз се занимавам с важно направление в антистареенето – това е антиоксидантният стрес. В рамките на този метод по анализа на кръвта се определя в какво състояние се намира клетката. Т.е. на какъв стадий се нами­ра процесът на стареене на човека.

ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ КЛЕТКАТА СЯКАШ „РЪЖДЯСВА И СЕ РАЗПАДА

Върху стареенето на клетките влияят два процеса: разпадът и окисля­ването, когато под въздействието на свободните радикали клетката сякаш „ръждясва“. След това тя се разпада. Важно е да се предотврати процесът на хронично­то възпаление на нашите клетки.

Или да се премахне съвсем. Сега ние изучаваме механизма за въздействие върху стареещата клетка, в резултат на който тя да стане по-млада, да се възроди. В края на веригата ДНК съществуват своеобразни качулки. Те се наричат теломери. Някои ензими ги разрушават. След разбиване на веригата ДНК започва процес на стареене на организма.

Преди две години Нобелова награда по­лучи разработка на медици, която показва, че съхраняването на теломерите чрез съз­даване на антителомери, защитаващи от външни въздействия, води до подмладяване на организма. Но такива теломери още не са открити.

Може ли и как „да се излекува” старостта?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *