Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото и да се стараят медиците, човек сам трябва да си помогне при радикулит!

В зависимост от причините за болестта и нейния стадий докторът може да предпише лекарствени препарати, в т.ч. и обезболяващи. Прилагат се лечебна физкултура, масаж, физиотерапевтични про­цедури. В някои сложни случаи не е изключено да се стигне и до хирургична намеса. Но колкото и да се стараят медиците, ако самият болен не се движи по­вече, ако не прави гимнастика, мускулите на гърба ще останат пак така слаби. И радикулитът във всеки момент може да се върне. Важно е не само да се избавите от болката, но й да предотвратите рецидивите. За целта е нужно по­стоянно да поддържате здравето на гръбначния стълб, да спазвате препоръките на лекаря и да прера­згледате начина си на живот.

Можете да изберете всяка от физиотерапевтичните методики. Така ще се подобри кръвообра­щението в тъканите около корен­четата. Това ще намали болката и ще подобри провеждането на импулсите по нервните влакна.

ВНИМАНИЕ!

Имайте предвид, че с всеки следващ стадий на развитие радикулитът ще засяга все повече нервни коренчета. И така постепенно този участък от тялото, с който е свързан възпаленият нерв, губи своя­та чувствителност. В крайна сметка крайникът може да се окаже парализиран.

полезни съвети

  • Редовно правете гимнастика, та ако ще да са най- популярните упражнения. Укрепвайте мускулите си. Не е задължително това да е сутрин – може и вечер, след работа.
  • Никога не правете резки движения.
  • Научете се и свикнете правилно да се навеждате и из­правяте. Старайте се основното натоварване да пада върху краката – просто приклякайте, не прегъвайте гърба, защото има опасност да не можете да го изправите след това.
  • Матракът ви, постелята ви не трябва да бъде много мека, а възглавницата да е такава, че по време на сън тяло­то, шията и главата да са разположени на една плоскост.
  • Не допускайте да се простудявате, пазете се.
  • Не претоварвайте гръбнака си, поне не толкова много, това зависи от вас – как ще си организирате рабо­тата и живота.

Радикулитът не е безобидно схващане на кръста!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *