Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Движете се! Диабетът „обича” застоя!

Заседналият начин на живот при жените предразполага към диабет!

Резултатите от проведено наскоро изследване показват, че жените, които прекарват в седнало положение по повече от 7 часа на ден, са предразположени към развитието на диабет от тип 2.
Тези заключения са направени въз основа на кръвни тестове, които са показали, че при жените, при които движението е силно ограничено в ежедневието, рискът от развитието на болестта е много по-висок, пише електронното издание puls.bg.
По време на изследването установено било, че при тези жени нивата на хормона, регулиращ кръвната захар в организма, инсулин са завишени. Това води до устойчивост на тялото по отношение на въпросния хормон и до развитието на болестта.
Любопитното в случая е, че учените не могат с категоричност да твърдят, че подобен риск е налице и при мъжете, които прекарват на едно място и то в седнало положение по-голямата част от деня си. Каква точно е „тайната”, която прави мъжете по-малко податливи на този риск, все още не е ясно, но се предполага, че организмът на жените е в по-голяма степен податлив на вредното въздействие на факторите, свързани с обездвижването.
Учените алармират още, че много жени, а и мъже, не разпознават диабета от тип 2, който ги е поразил. Умората, жаждата и дори честото уриниране те обвързват с начина си на живот, но не и с това, че може да страдат от „захарна болест”.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *