Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тревожни факти за трафика на органи!

  • През 2005 г. избухна скан­дал с нелегален канал за тра­фик на донори от Шуменско към Истанбул. Арестувани са Анелия Жекова, Ясен Янков и Мартин Василев, които са про­дали бъбреците си. Тримата са обвинени, че след експлантацията (изваждането на орган) са започнали да работят като посредници на други желаещи да продадат органите си. Цената била от 2500 до 5000 долара на бъбрек.
  • През 2002 г. немската полиция започва разследване срещу пловдивчанина Димитър Белчинов, собственик на фирма в Германия. От нейно име през 2001 г. той разпраща „промоционални“ оферти с текст: „Продаваме органи в отлично здраве“ до над 70 клиники за трансплантация по цял свят, главно в Тайван, САЩ, Аржен­тина и Нова Зеландия. Таксата е 10 000 долара на орган.
  • През 2005 г. български канал за трафик на органи сти­га до Италия. В Калабрия са арестувани общо 57 италианци и българи по обвинение в тра­фик на нелегални имигранти, склоняване към проституция и търговия с човешки органи.
  • Наша съграждан­ка от ромски произход, Мариана Тодорова, на 27 години, продава бъбрека си за около 2000 лв. в Ан­глия. Покъртителната история на жената украси страниците на британския в. „Сън“. Жената всъщност се оказва измамена от посре­дници, които й обе­щали 1500 паунда, с които тя се надявала да си купи къща.
  • Спомнете си и историята на 56-годишната Юлия Артинян, разказана от журналистите от Нова телевизия. Тя се грижи сама за 32- годишния си син Ка­лин, който е със 100% инвалидност. Заради непосилен кредит банка ипотекирала жилището им и го продала. От някол­ко месеца двамата живеят в мизерия в гараж под наем за 130 лв. и се издържат само с месечните соци­ални помощи. Юлия е без­работна от две години. Преди това работила като домакин в хотел на Черноморието. Заради кризата останала на улицата. И в момента търси работа, но заради възрастта й отказвали да я наемат. По-големият й син теглил няколко кредита, но не успял да ги върне и банката взе­ла семейното им жилище. Калин, който е с психическо заболява­не, понякога изчезвал за дни и се налагало полицията да го издир­ва. Единствената надежда на майка му е да намери купувач за бъбрека си. Преди Време й пред­ложили 7000 евро, но се оказало, че жената, на която бил необхо­дим, е от различна кръвна група и несъвместимостта провалила сделката. Дори и да намерят купувач на органите си, хората, пуснали обяви в интернет, как и къде ще намерят лекарски екип? Лекарите твърдят, че никой специалист няма да се наеме да направи такава операция на черно, тъй като донорството у нас е безплатно. „Как си го пред­ставяте това, някой да тръгне с линейката, да сложи вътре черен дроб или сърце, за да ги за­несе, да кажем, в Германия. Това са пълни глупости! Това не може да стане по чисто технически причини, защото за тази цел са необходими екипи, организация… Затова за мен това е само една евтина сензация“ – заяви д-р Увалиев.

Вижте още: Взема ни ли са бъбреци от българи в сръбските затвори?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *