ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Взема ни ли са бъбреци от българи в сръбските затвори?

През 2010 г. друг скандал взриви българското пространство. В медиите се коменти­раше публикация в сръбския вестник „Вечерне новости“. Според цитирания вест­ник българки са били държани насила в .затвори в Албания заедно със сърби, роми, бошняци, украинки, румън­ки. На много от затворниците са били извадени органи.

Цитират се думите на 50-годишната Л.К., която е успя­ла да влезе в следите на албанските „касапи”. Жената за първи път раз­казва какво е установила при свое собствено разследване. И днес живее в страх. Посто­янно е заплашвана. За­това и не желае да бъде разкривана самоличнос­тта й, посочва изданието. По стечение на об­стоятелствата се включих в издирването на отвлечените сърби. Затова 17 пъти ходих в Албания, което се вижда и от печатите в паспорта ми, продължава Л.К. Най-много сърби бяха държани насила близо до Тирана, в ранчото на бившия президент на Албания

Сапи Бериша. Сред затворниците имаше и роми, бошняци, момичета от България, Украйна, Румъния. Отивайки в Албания, разкрих, че в затворите са държани 821 души, както и че на повечето от тях са били извадени органи.

Разследвайки съдбата на без­следно изчезналите, тя е разкрила цялата схема на „кръвопийците“; от Армията за ^освобождение на Косово (АОК) начело с Хашим Тачи. Всичко е правено по разра­ботени канали, за които са били информирани отделни политици от Албания.

– Преди да бъдат отведени в Албания, сърбите и останалите неалбанци са били държани от терористите в затвори и лагери в Косово. Всекидневно са ги из­мъчвали, използвали са ги като работна сила за строителство на сгради, пътища. Представители на международната общност са знаели за съществуването на тези мъчилища за сърби и са си затваряли очите и ушите за това, казва Л.K.

През същата година приключи и изготвянето на доклада на спе­циалния докладчик на Съвета на Европа Дик Марти за търговия с органи на отвлечени сърби, роми и нелоялни албанци след бомбар­дировките на НАТО над Югославия през 1999 г.

ВПРОЧЕМ!

Според доклада хирурзите са били информирани къде и кога трябва да извършат трансплантацията, а за­творниците са били отвеж­дани един по един в „сигурни къщи“. Убийците от АОК са ги ликвидирали, а телата им

са били прехвърляни бързо в клиниката и е следвала опе­рацията.

Разследването за търговията с органи започна, след като бившият главен прокурор на Трибунала в Хага Карла дел Понте издаде книга­та си „Ловът, аз и военните престъ­пления“. В нея Дел Понте посочва, че над 300 сърби, роми и нелоялни албанци са били отвлечени в Косо­во след бомбардировките на НАТО и са били прехвърлени в лагери в Северна Албания, където са им били взимани органи. Припомнете си и историята на 37-годишния габровец, чиито органи са взети за трансплантация в испанска болница без съгласието и знани­ето на близките. Заключението на съдебния лекар от габровската об­ластна болница Янко Колев тогава беше, че най-вероятно се касае за криминална експлантация.

Габровецът Атанас Предов работил четири години в Испания. През ноември 2006 г. умира в град ПалеНсия. Тялото му е докарано в България. Според придружаващите документи мъжът е умрял от алкохолно отравяне с метанол и е извърше­на аутопсия в испанска болница. Близки на габ­ровеца се усъмняват в достоверността на посо­чената причина за смър­тта и настояват за нова аутопсия в областната болница. След нейното извършване се устано­вява липсата на двата бъбрека и роговиците на очите.

Вижте още: Тревожни факти за трафика на органи!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *