Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болният от панкреатит по принуда заема позата на богомолец, заради болката!

  • Болният от панкреатит по принуда заема позата на богомолец, заради болката! Това обяснява друг специалист, хирургът д-р Стоян Цветков

„Задстомашната жлеза е орган, кой­то участва в храно­смилането с ензими. Точно те разграж­дат белтъчините, мазнините и въгле­хидратите, обяснява специалистът. – Най-често се пре­дизвиква от драстично нарушаване на диетичния режим. Особено прекаляването с месо, алкохол, тлъстини най-вече, както и с много охладени напитки“.

Д-р Цветков има предвид случай от своята практика, когато млад мъж е приет със силен пристъп, след като е. изпил една студена бира. Специалистът накратко обяснява, че освен острата болка в корема, която често отива и към гърба, болният повръща, но без да получи облекчение. И затова е принуден да заеме често позата на богомолец. И той като всички свои колеги съветва в такава ситуация спешно да се потърси спе­циализирана хирургична помощ.

B началната си форма заболя­ването в повечето случаи се лекува консервативно – с лекарства, потис­кащи и неутрализиращи функцията на жлезата и ензимите от нея“ – успокоява д-р Цветков. Той също на­бляга на необходимостта от много строга диета.

Д-р Цветков изтъква, че за съжа­ление понякога заболяването проти­ча мълниеносно. От. само себе си се разбира, че не трябва да се закъснява за болницата, защото уврежданията в самата жлеза изискват спешна операция.

Накрая той отбелязва, че ако не се спазва диетичен режим, често заболяването се повтаря и се пре­връща в хронично. А последствията са много тежки – образуват се кис­ти, диабет, раково израждане на панкреаса.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *