На 31 май след осем вечерта ще започне продължителна магнитна буря

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Преди около 2 седмици имаше магнитна буря, която се отрази недобре не само на сърдечно болни, но и на сравнително млади хора без никакви оплаквания

магнитна буря

Очаква се магнитната буря, която започва в последния ден на май, да е по-лека от 10-12 май, но все пак е изпитание за чувствителните хора. Какво трябва да направят, за да преживеят безпроблемно капризите на слънцето, разказва лекарят.

„Пристигането на слънчеви маси беше потвърдено около 20 часа в петък. Времето е приблизително“, казват астрономите. Според тях най-вероятният сценарий е продължителността на бурите от 15 до 20 часа – до около обяд в събота. Възможно е ниво до G2. Има около 15% шанс за буря G3. За да бъде ясно: G2 е средна буря, G3 е силна. Но продължителността им придава особено значение. Такива ексцесии се понасят по-трудно.

Магнитна буря със средна сила е сериозно изпитание

„Като се има предвид тази продължителност, по-добре е дори бурята със средна сила да се приема сериозно“, казва д-р Константин Спахов, кандидат на медицинските науки, общопрактикуващ лекар и гастроентеролог. – Чувствителните хора могат да усетят приближаването ѝ преди потвърждението от астрономите – 1-2 дни преди самата буря. При възможност и желание е по-добре да се проспи по-голямата част от магнитната буря – лягайте си рано и ставайте по-късно. Но ако не можете да спите и не сте в най-добро състояние, бъдете особено внимателни към себе си. Не забравяйте да проверите кръвното налягане. Ако увеличението е умерено, тогава не са необходими спешни мерки. Малко успокоителни или кардиоуспокояващи – като мента, глог и валериан, тинктура от дяволска уста, ще свършат работа. През този период може да се взимат и хранителни добавки, които имат балансирано успокояващо действие.

СЪНОТОП – за успокоение, дълбок и продължителен сън

Необходима е по-сериозна терапия, ако кръвното налягане започне да се повишава

Това важи особено в случаите, в които има заплаха от хипертонична криза – главоболието ще се засили, ще се появи виене на свят, гадене и ще се усещат искри в очите. Ако нифедипина, взет под езика, не намаляват кръвното налягане, обадете се на Бърза помощ. След това лечението трябва да се извършва от кардиолог, за да се предотврати развитието на пълна хипертонична криза. Следете пулса и всяка болка в областта на гърдите или сърцето. Когато след приема на лекарства, аритмията не изчезне, а болката се засилва, медицинската помощ е повече от задължителна.

Ако преживеете магнитната бурят повече или по-малко нормално, все пак се опитайте да си почивате повече физически и емоционално. Избягвайте стреса и се занимавайте с нещо, което изисква спокойствие. Но ако изведнъж се влоши, действайте както е описано по-горе.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *