Сода за лице – бърза помощ за вашата кожа (при петна, акне и бръчки)

Как да се отървете от кожни обриви под формата на пъпки, петна и черни точки? Сода за лице решава тези и други проблеми

сода за лице

Сода за лице ще ви спести големите суми за козметик и купени маски с високо съдържание на синтетични вещества.

Сода за лице е същата онази сода, която много домакини използват за приготвянето на различни ястия. Освен, че помага и при киселини, содата за хляб ще ви помогне да почистите лицето бързо и икономично.

Ефективна ли е маската за лице от сода бикарбонат и мед

Как се обяснява високата ефективност на маските за лице с мед и сода, които вие сами можете да си приготвите у дома? И двата компонента имат комплексен ефект върху огнищата на възпаление:

✔ содата за хляб почиства порите, премахва замърсяванията, които биха могли да причинят обриви, успокоява раздразнената кожа, убива бактериите, изсушава кожата;
✔ медът смекчава донякъде агресивния ефект на содата, дезинфекцира, локализира по-нататъшното развитие на възпалението и подхранва увредените клетки с необходимите вещества.

Содата за хляб съдържа огромно количество натрий, който контролира нивото на хидратация на кожата и е микроелемент, необходим за нормалното функциониране на кожните клетки.

Медът е склад от витамини, които лекуват увредените тъкани, насърчават регенерацията и подмладяването. Така че комбинацията от тези два компонента в един продукт дава положителни резултати. Просто трябва да знаете в какви случаи се препоръчват маски за лице от мед и сода.

Сода за лице – основа на полезни и ефективни маски, които изравняват тена

Маските за лице със сода и мед се препоръчват при ето такива кожни проблеми:

✔ при пъпки и акне;
✔ за мазна кожа;
✔ ако имате разширени пори;
✔ при матов, безжизнен цвят на кожата.

Собствениците на тънка и чувствителна кожа трябва да бъдат внимателни, тъй като содата за хляб може допълнително да я увреди. За суха кожа можете да използвате маска от сода и мед за лице, но само в случаите, когато те съдържат силно овлажняващи съставки (например зехтин или яйчен жълтък). В противен случай по кожата могат да се появят люспести и червени петна, тъй като содата има изразено изсушаващо свойство.

Най-добрите рецепти за маски със сода бикарбонат и мед

Каквато и рецепта за маска с мед и сода да изберете, преди употреба трябва да я тествате, като я нанесете върху кожата на китката или вътрешната страна на лакътя. Втрийте сместа и оставете за 10 минути, след това изплакнете и наблюдавайте реакцията за един час. Ако няма усещане за парене или сърбеж, можете да нанесете продукта върху лицето. Продължителността на действие на всички маски, които съдържат сода, е не повече от 10 минути.

1. Класическа маска

Разредете сода за хляб (три супени лъжици) с вода (половин чаша), добавете мед (супена лъжица).

2. Кремообразна маска против акне

Смесете сода за хляб (на върха на ножа) с 30% сметана (супена лъжица) и мед (супена лъжица).

3. Лимонова маска за мазна кожа

Изгасете содата за хляб с лимонов сок и изсипете течен мед (всички съставки са в равни количества, супена лъжица и се смесват наведнъж).

4. Почистваща маска с козметична глина

Смесете сода за хляб с бяла козметична глина (по чаена лъжичка) и течен мед (супена лъжица). При необходимост се разрежда с вода.

5. Маска с овесени ядки

Смесете сода за хляб (на върха на ножа) с течен мед (чаена лъжичка). Овесените ядки (една супена лъжица) се заливат с гореща вода (една супена лъжица) до набъбване и се смесват с медено-содената смес.

6. Многокомпонентна скраб маска

Нарежете краставицата, изстискайте сока от нея (2 супени лъжици), смесете със сок от кисело зеле (супена лъжица) и сок от алое (чаена лъжичка), добавете фина сол и сода (на върха на ножа), мед (чаена лъжица), сгъстите маска с оризово брашно.

Противовъзпалителна и почистваща маска за лице с мед и сода е ефективно средство, което за кратко време може да помогне да се отървете от акне и нормализира състоянието на мазната кожа. Само след няколко употреби ще почувствате как възпалението започва да изсъхва и нови обриви вече не се наблюдават. В същото време кожата става мека и приятна на допир под въздействието на меда.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *