Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са рисковите фактори за рак на пикочния мехур?

Тема с продължение…
Специалистите твърдят, че около 80 на сто от пациентите с този вид рак на пикочния мехур спадат към възрастовата група 50-80 години. Пикът на заболеваемост е при 70-годишните, ако трябва да бъдем по-точни – в диапазона между 60 и 74 години.
Така че, напредналата възраст и принадлежността към мъжкия пол са първите доказани опасни фактори.
Но веднага след това се нареждат тютюнопушенето и работата в предприятия със замърсена с химикали среда (бояджийство, обувна промишленост и т.н.), а също и там, където се произвеждат анилинови оцветители. „Попадайки в отделителната система, тези съединения дразнят епитела и предизвикват преобразуване на нормалните клетки в туморни“
твърди още доц. Нейков. Съществуват и други предразполагащи фактори за развитие на такъв рак
това са хроничното възпаление на пикочния мехур и доброкачествените новообразувания – папи- ломи и левкоплакия. При левкоплакия например епителните клетки, застилащи пикочния мехур отвътре, започват бурно да се размножават, приемайки нетипични форми. Тук е мястото да отбележим, че симптомите на левкоплакията са сходни с проявите на хроничния цистит: същите тъпи болки ниско в корема, учестено уриниране, лъжливи позиви.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *