Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога ракът на пикочния мехур предупреждава?

  • При появяване на кръв в урината веднага потърсете уролог. Ако има и болка трябва спешно да отидете на лекар!

За разлика от другите онкологични заболявания, които се промъкват незабелязано, при този вид рак болният може сам да усети първото предупреждение.

А този първи сигнал е появяване на кръв в урината. В повечето случаи това става внезапно, т.е. при напълно здрав човек. Урината порозовява или в нея се появяват кръвни съсиреци – това може да се случи само при едно-две уринирания. И след това кръвта в урината може да изчезне толкова бързо, както се е появила. И то за дълго време.

И означава, че туморът е прораснал от епителна та настилка на пикочния мехур, където възниква (I стадий), в мускулната обвивка (II стадий). Ако не се предприемат необхо­димите мерки, туморът се разпространява във вид на метастази зад пределите на мехура в близките лимфни възли (III стадий). И, не дай си Боже, метастазите да се разпрострат и върху дру­гите органи – черния дроб, костите и белите дробо­ве, защото това вече е последен – IV стадий.

Сами се досещате, че първи стадий се лекува при 90-100% от болните, II – при 60-70 на сто от тях. При другите два последни (стадия излекуването е в много по-нисък процент до 30 на сто, затова е толкова важно веднага да потърсите специалист щом забележите кръв в урината си. Специали­тетите съветват да не се притеснявате, още по-малко да се срамувате да посетите уролог при първото появяване на кръв урината. Съвременната дистоскопия не е трав­матична, както много болни се страхуват. Освен всичко друго, преди да ви поставят цитоскопа, лекарите вкарват обезболяващи и обеззаразяващи лекарства. Затова вече процедурата е безболез­нена и напълно безопасна.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *