Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кардиолог: С този тест може да разберете колко е здраво сърцето

Специалистът дава лесни и полезни съвети за поддържане на сърцето здраво

изкачването на стълби е полезно за сърцето

Редовните упражнения са един от най-добрите начини да поддържате сърцето си здраво и да забавите стареенето и не е необходимо да ги правите часове наред, за да се възползвате от здравословните ползи.

Благодарение на най-модерните устройства и напредъка в процъфтяващата индустрия на фитнес технологиите, е по-лесно от всякога да следите здравето на сърцето си в реално време. Фитнес статистиките като VO2 max могат да ви помогнат да се уверите, че извличате максимума от тренировъчните си сесии.

Но дори и с всички налични данни, не е нужно да усложнявате прекалено много тренировките си, каза д-р Едо Паз, кардиолог в болница White Plains и старши вицепрезидент по медицинските въпроси в дигиталната здравна компания Hello Heart. Въпреки че може да бъде мотивиращо да измервате напредъка си с показатели като сърдечната честота в покой, истинският тест е нискотехнологичен, казва д-р Паз.

„По-голямата част от хората нямат нужда от тези неща. Просто трябва да излезете и да започнете да извършвате някаква дейност“, допълва още той.

 

Лесен начин да проверите здравето на сърцето си

 

Можете ли да изкачите повече стълби, без да се задъхвате?

„Това е просто измерване на здравословното Ви състояние. Може би преди сте се задъхвали, след като сте изкачили два реда стълби с кучето си, но сега изкачвате пет или повече без проблем. Това е добър знак, че сте във форма, което означава по-здраво, по-ефективно работещо сърце и по-добри шансове за по-дълъг живот”, казва Паз.

След като разберете текущото си ниво на сърдечно здраве, може да си поставите малки, постижими цели, след което да опитате теста отново и да видите колко точно сте се подобрили.

„Хората разбират, че ако могат да направят повече, това означава, че са в по-добра форма“, подчертава кардиологът.

д-р Едо Пас
д-р Едо Паз, кардиолог в болница White Plains и старши вицепрезидент по медицинските въпроси в дигиталната здравна компания Hello Heart

 

Дори няколко допълнителни минути физическа активност на ден са от значение

 

Една от най-големите грешки в стремежа си за постигане на по-добро здраве, които можете да направите, е да бързате, според Паз. „Можете да започнете с малко и да надграждате върху него. Не е нужно утре да избягате маратонско разстояние“, категоричен е той.

Най-новите насоки препоръчват 150 минути седмично упражнения с умерена интензивност или 75 минути интензивна дейност с темпо, или комбинация от двете. Паз казва, че добавянето на допълнителни 10 минути физическа активност на ден е добра начална цел.

„Мисля, че е важно да разделим усилията на по-малки, постижими цели, за да може да постигнем известен успех и да надградим върху него. Дори 10 минути са значими.“, казва той.

 

Не е нужно да бягате или да правите тежки упражнения, за да подобрите здравето на сърцето си

 

Ако мразите да бягате или трудно намирате време за фитнес, има много по-достъпни дейности, които да ви помогнат да постигнете целите си.

„Просто добавянето на малко повече физическа активност през деня е от ключово значение, независимо дали става дума за кратка разходка, спортуване или изкачване на стълбите“, казва кардиологът.

Намирането на дейност, която Ви харесва, може да ви помогне да бъдете по-последователни.

„Не е нужно просто да бягате. Може да танцувате, да играете баскетбол, да се годните с децата си, всички тези дейности си заслужават“, категоричен е Паз.

Не забравяйте и за силовите тренировки. Вдигането на тежести или изпълнението на упражнения за телесно тегло като лицеви опори също може да бъдат много полезни. Дори няколко минути упражнения на ден у дома могат да помогнат.

Източник: https://www.businessinsider.com; https://www.freepik.com/

Ултра Омега-3 за сърцето
Ултра Омега-3 – за здраво сърце

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *