Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо вагината оставя „избелени“ петна по бельото

Много момичета и жени са забелязали тези не особено приятни бели петна на дъното на бикините

петна

И, не – тези петна не са от много пране, не са се появили и защото сте сменили препарата, който слагате в пералнята.

Нека обясним малко по-подробно.

Току-що сте си купили чифт бельо, сложили сте го веднъж и сте го хвърлили в пералнята. Но, защо вече са изцапани с по-светли петна?

Това е проклятието на всеки, който харесва черно бельо.

Без значение колко често ги перете или колко малко пъти ги носите, може да забележите петна върху дъното на бикините, които изглеждат така, все едно са били накапани с белина.

Това не се дължи и на износване – вагината ви всъщност може да „избели“ бельото ви.

Но не се притеснявайте, това е напълно естествено.

Защо има „избелени“ петна по бельото ви?

Вагиналното течение – което между другото е нормално и здравословно нещо – е естествено кисело. То може да остави бели или жълти петна.

Нивото на рН на вагиналния секрет е с естествена киселинност, като варира между 3,5 и 7. Здравата вагина ще произвежда по-кисел секрет, но рН-то може да варира поради всякакви фактори, включително вашия сексуален живот, хормони и менструален цикъл .

Когато носите по-светло бельо, може и да не забележите тези петна. Но, ако бикините са бели, може да забележите оставащи жълтеникави, почти бели следи, докато черното бельо не е много приятно за гледане, тъй като петната са видими и грозни.

Появата на такива петна не е повод за безпокойство

Д-р Алекс Ескандер, консултант гинеколог в The Gynae Center, обясни пред Metro.co.uk: „Вагината съдържа „добри“ бактерии, като лактобацили, които я поддържат здрава, като съдействат за оптимално ниво на киселинност. На свой ред това предотвратява лошите бактерии да причинят инфекция.

„Този ​​секрет се увеличава по време на овулация и бременност поради увеличаване на цервикалната слуз.

„Когато е изложен на въздух, секретът може да оцвети бельото в мек жълт цвят поради окисляване.

Д-р Алекс Ескандер

„Да имате избелени петна по бельото е съвсем нормално и като цяло няма за какво да се притеснявате.“

Как да предотвратите появата на такива петна по бельото?

Както казахме, избелените прашки не са проблем, от който трябва да се паникьосвате, но ако ви е писнало да са толкова неугледни, има стъпки, които можете да предприемете, за да запазите цвета им.

Първо, можете напълно да предотвратите петната, като носите тампон през целия ден. Той ще създаде бариера между вулвата и бельото, предотвратявайки директното попадане на този леко кисел секрет върху тъканта.

Можете също така да се уверите, че перете бельото веднага след като го свалите, вместо да го оставяте да стои в коша за пране до следващото голямо пране. Това ще спре избелващия агент да остане върху тъканта и да подейства.

Петната от изтичане могат също да бъдат заличени чрез почистващи продукти с ензими, включително и спрейове за премахване на петна. Напръскайте засегнатата област, оставете да се накисне няколко часа, след което изперете.

И разбира се, ако наистина искате да върнете предишния си блясък на черното си бельо, можете също да го боядисате.

Нормално ли е течението от вагината, заради което се получават тези „избелени“ петна?

Винаги, когато стане въпрос за вагинално течение или секрет се появява едно притеснение: нормално ли е, всичко наред ли е?

Нека разберем.

Да, отделянето е нормално и здравословно. Обикновено се произвежда до 4 милилитра секрет на ден.

Секрецията е част от магическия и естествен процес на самопочистване на вагината. Това е вид слуз, произвеждан от шийката на матката.

Д-р Вирджиния Бекет, говорител на Кралския колеж по акушерство и гинекология, пояанява: „Нормално и здравословно е жената да произвежда прозрачен или бял секрет от вагината си.

„Количеството вагинално течение варира през целия менструален цикъл на жената. Повечето бременни жени ще имат малко по-изразена секреция през периода, в който износват детето.

„Здравословното течение няма силна миризма или цвят, но жените може да почувстват неприятна влажност.“

Секрецията ви няма да е напълно без мирис или да мирише на рози, но все пак не се паникьосвайте, ако има лека миризма.

Вагината свързва външния свят с вътрешността на тялото, затова се нуждае от някои трикове в ръкава си (буквално), за да държи на разстояние всички нежелани бактерии и вируси.

Източник: metro.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *