Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарят на Джон Кенеди излекува хроничните му болки във врата и гърба с ето тези упражнения

Д-р Ханс Краус е прочут ортопед, който освен че е лекувал хроничните болки във врата и гърба на американския президент, е и баща на съвременната спортна медицина

болки във врата

Какво да правим при болки във врата? Може да ползваме лекарства, а може и да се доверим на лечебната гимнастика.

Има много мазила с диклофенак при болки във врата, които се продават в аптеките, като повечето от тях се купуват и без рецепта. Но, те не винаги помагат. Тяхното действие е кратко, повечето струват скъпо, а тези които са ни по джоба, не си заслужават инвестицията.

Можете и сами да си направите мазило за болки във врата

За целта ще ви трябват няколко таблетки аспирин и ябълков оцет. Таблетките аспирин, 3-4 на брой, се счукват хубаво, докато станат на прах. След това се заливат с ябълков оцет. Количеството на ябълковия оцет при болки във врата е толкова, колкото да покрие счукания аспирин, за да се разтвори. Така полученото домашно лекарство се втрива внимателно в областта на шията и раменете. След това шията се завива добре с топъл вълнен шал. Тази рецепта се ползва толкова време, колкото е необходимо, за да се възстановите и да няма болки в областта на шията и раменете.

Лечението на болки във врата у дома може да бъде и ето такова:

• За да подобрите благосъстоянието си, можете да използвате сух топъл компрес: например сложете шал или носна кърпа, нагрята с ютия.

• Ако няма възпаление на лимфните възли, лекият самомасаж може да подобри състоянието.

Медицински изделия

• Можете да разтривате шията с мехлеми, гелове и кремове, които имат затоплящ и дразнещ ефект, прикриват болката, отвличат вниманието от нея и облекчават мускулните спазми. Може да вземете и обезболяващо при болки във врата.

• Препоръчително е мястото на болката да се прилага с кремове с аналгетични и противовъзпалителни компоненти.

• След като се намажете, увийте топъл шал около врата си и легнете удобно.

• Ако температурата се повиши, се приемат антипиретични лекарства.

Д-р Ханс Краус предлага ежедневен курс на лечение за страдащи от възпален нерв на врата, както и ако дълго време усещате болка в тази област

Д-р Ханс Краус, автор на „Клинично лечение на болки в гърба и врата“, предлага ежедневен курс на лечение, заедно с набор от упражнения за болки в гърба.

Упражненията са насочени към развитие, отпускане и нормализиране на тонуса на слабите, причиняващи болка мускули на врата. Ако изпълнявате този комплекс съвестно, той ще ви помогне. Нередовните упражнения често причиняват повече вреда, отколкото полза.

Упражненията се изпълняват в предложения ред. Когато започвате, не забравяйте, че целта ви е да разтегнете и нормализирате мускулния тонус. Докато ги изпълнявате, правете ритмични бавни движения: бързото темпо ще създаде допълнителни проблеми на напрегнатите мускули.

Упражненията на д-р Краус за отпускане и нормализиране на мускулния тонус на врата

За да започнете, легнете на постлан с килим под. Сложете не особено високи и големи възглавници под коленете, под всяка ръка и навита на руло кърпа под врата. Повторете всяко упражнение 2 или 3 пъти, преди да преминете към следващото. Ако чувствате изразен дискомфорт при разтягане на мускулите, това означава, че сте прекалили. Упражнявайте се само докато почувствате лека болка в мускулите .

1. Отпуснете се в легнало положение, като завъртите шията настрани, движите раменете, ръцете, бедрата, краката и стъпалата. Движенията са свободни. Бавно повдигнете ръце над главата, след което ги пуснете до тялото. Повторете движенията с ръцете и краката. Наклонете глава наляво и надясно. Поемете дълбоко въздух без да се напрягате и издишайте бавно (рис. 1).

2. Изправете се, след това седнете на стол, свийте рамене нагоре към ушите. (рис. 2).

3. Легнете. Бавно завъртете глава наляво, след това обратно в изходна позиция и се отпуснете. Завъртете възможно най-надясно, след това се върнете в изходна позиция и се отпуснете. Направете същото, докато седите на пода или на стол (рис. 3).

4. Седнете на стол, ръцете са на врата, зад главата, пръстите са преплетени. Издърпайте лактите възможно най-назад. Върнете се в изходна позиция, спуснете ръце и се отпуснете. Повторете упражнението (рис. 4).

Ако почувствате умора, починете за минута-две. През това време се опитайте да нормализирате дишането

5. Седнете на стол, ръце са на раменете. Опитайте се да кръстосате лактите, като преместите дясната ръка възможно най-наляво и лявата възможно най-надясно, докато почувствате разтягане в мускулите на горната част на гърба. Върнете се в изходна позиция, отпуснете ръце и се дишайте за отпускане (рис. 5).

6. Докато стоите на колене, поставете предмишниците и ръцете на пода. Постепенно, изправяйки гърба, се плъзнете напред на ръце, като държите гърба и главата прави. Това движение разтяга гръдните мускули. Върнете се в изходна позиция, починете, след което повторете упражнението (рис. 6).

7. Легнете по корем с възглавница над бедрата

Стиснете лопатките заедно, все едно искате да ги доближите. След това се отпуснете. Упражнението ще бъде по-ефективно, когато се комбинира със свиване на раменете (рис. 7).

8. Легнете на пода, краката са свити в коленете, ръцете са протегнати по протежение на бедрата. Повдигнете главата и раменете, бавно ги спуснете и се отпуснете (рис. 8).

9. Това упражнение се изпълнява като упражнение 8, но докато повдигате главата и рамене от пода, завъртете главата наляво, след това надясно (рис. 9).

10. Легнете по корем с голяма възглавница под него. Сложете тежести на краката. С ръце, протегнати по протежение на бедрата, повдигнете гърба, докато образува хоризонтална линия. Не се извивайте назад (рис. 10).

Предотвратяване на болки във врата

• Избягвайте течението в стаите, където прекарвате по-голямата част от времето си. Внимавайте да не настинете. Температурата в стаята не бива да е нито много висока, нито прекалено ниска.

• Избягвайте продължителния и чест стрес. Той води до мускулно напрежение и може да провокира болка във врата.

• Следете стойката, особено ако имате заседнала работа.

• Пробвайте и някакъв спорт. По-специално, д-р Краус препоръчва плуване за предотвратяване на болки във врата.

• Закалете се, спете достатъчно и се опитайте да се храните правилно.

Кой е д-р Ханс Краус?

Д-р Ханс Краус

Д-р Ханс Краус е роден на 28 ноември 1905 г. в Триест, Италия, който по онова време е бил част от Австро-Унгарската империя. Починал е на 6 март 1996 г. в Ню Йорк на 90-годишна възраст от рак на простата. Д-р Ханс Краус е лекар, физиотерапевт и алпинист, който спира да се катери десетина години преди смъртта си. Пионер на модерното скално катерене, той е и един от бащите на съвременната рехабилитация, спортна и физикална медицина.

Д-р Краус развива философия на лечението, която противоречи на традиционната медицина от онова време. Той работи върху метод, наречен „незабавна мобилизация“, през цялата си медицинска кариера.

След изпити в Ню Йорк, Краус продължава да разработва уникални методи за лечение на фрактури, прилагайки ги при всякакви спортисти, в помощ на техните спортни травми. Д-р Краус също така продължи да развива уникален подход за лечение на болки в гърба в сътрудничество с друг лекар, Соня Вебер. Те представиха ново разбиране за основните причини за болката в гърба и разработиха теста на Kraus-Weber (наричан още K-W тест) и упражнения за облекчаването му.

През октомври 1961 г. Краус е бил лекар на президента Кенеди в Белия дом, който по онова време е страдал от силни болки в гърба

През април 2006 г., повече от десет години след смъртта на ортопеда, неговата вдовица дари медицинската документация за Кенеди.

Медицинските досиета на Краус показват, че до момента на смъртта на Кенеди в Далас, терапията на Краус почти го е излекувала от болките в гърба, от които той е страдал през си целия живот. Заради болките американският президент е носел специален висок корсет.

Бележките на д-р Краус, които той е водел докато е бил в Белия дом, съдържат и няколко записа за корсета на Кенеди, който президентът носи още от времето, когато е учил в Харвард. Краус е записал, че според него корсетът пречи на възстановяването на Кенеди и че президентът трябва да спре да го носи окончателно.

През октомври 1963 г. Кенеди казва на Краус, че ще спре да носи корсета за неопределено време от януари 1964 г.

Няколко водещи президентски историци, включително Джеймс Рестън и Робърт Далек, теоретизират, че Кенеди е можело и да оцелее в Далас, ако не е носел корсета, който силно е затруднявал движенията му в седнало положение.

Спонди гард

Източник: thejns.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *