Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнете със силата на мисълта: тайната на необичайната техника

Искате, а и ви се налага да отслабнете. Това може да се случи за сравнително кратко време, или за не чак толкова…

отслабнете

Трябва да отслабнете! Не само, за да може да носите красивите дрехи, които са с един размер по-малки (от вашия действителен). Искате, а и е добре да сте по-слаби, за да сте и по-здрави.

Истината е, че всеки иска това и е готов да спазва какви ли не „ефикасни“ диети, или пък да прави различни упражнения до припадък. Понякога такива усилия дават резултат, но в повечето случаи свалените килограми се връщат удвоени. Затова по-важният въпрос е не как да отслабнете, а дали и по какъв начин може да се задържи постигнатия резултат. Или ако усилията са били напразни – има ли чудодеен начин, който да подпомага отслабването? Оказа се, че може и има такъв начин.

Може да отслабнете ако използвате и силата на мисълта, в едно със здравословното хранене и упражненията

Свикнали сме да мислим, че наднорменото тегло е свързано със заседнала работа, неприязън към спорта и любов към шоколада. Дори да сме наясно до какво водят излишните килограми, не всеки има силата да се погрижи за себе си. И това е разбираемо: напоследък все по-често се чуват гласовете на учени, диетолози и психолози, че хроничният стрес е виновен за наднорменото тегло, с което, уви, сме свикнали да живеем. И стресът не е само постоянна умора, но и преяждане…

Колкото по-нататък, толкова по-лошо: хроничният стрес провокира и други сериозни промени в тялото. На фона на емоционалния шок се наблюдава повишено производство на хормона кортизол, който забавя обмяната на веществата и като цяло влияе негативно на метаболизма. В резултат на това човек попада в омагьосан кръг: постоянно е в депресия, преяжда, не се чувства нито сит, нито спокоен или пък поне малко по-щастлив.

Следователно, едно на пръв поглед просто решение да се „яде по-малко“ не води до нищо друго освен до нов срив.

Как работи медитацията

„В състояние на стрес е важно да се върнете към колкото се може по-спокойно състояние и да подредите собствените си емоции, а не да ги „хващате“, казва Наталия Репина, учител по медитация, психолог на междуличностните и семейни отношения, основател и преподавател в Института за съвременна медитация. – Една от практиките, която ви позволява да работите ефективно със стреса и неговите последствия, е медитацията.

Проучване, проведено сред служители в Сан Франциско, установи , че редовната практика на медитация в продължение на четири месеца помага на хората да се справят с безпокойството и повишава ангажираността им към работата, която извършват.

Наталия Репина

„Медитативните практики ви позволяват да върнете психиката към нормалното. Да разбирате себе си и собствените си желания. Фокусът на вниманието се измества, появяват се сили за действие“, обяснява Наталия Репина.

Друго проучване установи, че редовното практикуване на медитация понижава нивата на „хормона на стреса“ кортизол със средно 25%. Учени от Института по когнитивни науки „Макс Планк“ (Германия) успява да установи, че медитацията намалява тревожността, поддържа нивата на кортизол на постоянно ниско ниво и има кумулативен ефект (ефектът е сравнен в различни групи след 3, 6 и 9 месеца медитация).

„Практикуването на медитация е безопасно за здравето и позволява на човек да стигне до правилното решение чрез управление на емоциите си“, казва Наталия Репина. – Например, намирате си треньор за медитация, отказвате се от нездравословната храна и напитки, тоест съзнателно избирате определен вид хранене и тренировки. Но все пак трябва да разберете, че медитацията не е панацея, а инструмент за постигане на целта. Тя не е транс или хипноза, а съзнателно приемане на себе си и вашите емоции.“

Разбира се, в случай на хронични заболявания или тежко психическо състояние, трябва да се консултирате със специалист преди да започнете занятията, за да получите подходящ съвет и напътствия.

Медитационна техника помага да отслабнете: 5 важни етапа

За да нормализирате емоционалното си състояние, може да използвате лесна медитативна техника за възстановяване на силите и енергията, отбелязва експертката. Същата техника в крайна сметка ще доведе и до съзнателна загуба на килограми.

Как да се подготвите за медитация

Основното нещо е да си осигурите тишина, без деца и животни. Опитайте да си дадете 15 минути абсолютно уединение. И най-важното – изключете телефона!

1. В началото на практиката седнете в удобна отворена (т.е. свободна, без кръстосани ръце и крака) поза. Не е необходимо да заемате поза лотос, може дори да се излегнете удобно.

2. По-добре е да затворите очи за по-добра концентрация.

3. Може да лежите в тишина или да включите лека релаксираща музика, ако това ще ви накара да се чувствате по-удобно и по-спокойни.

4. Не е необходимо да забавяте дишането или да дишате в някакъв конкретен ритъм – дишайте както дишате всеки ден, без да се напрягате.

5. Важно е да отпуснете напълно не само мускулите, но и мислите. Опитайте да се „откъснете“ колкото е възможно повече и да не карате мислите да подскачат като пинг-понг в главата ви.

Какво следва

Седнали (или легнали) в удобна поза, представете си подробно мястото, на което се чувствате най-спокойни. Може да е море, гора или тропически остров. Важно е да се съсредоточите върху вътрешните усещания, да си представите шума на водата или шепота на листата, сякаш всичко се случва в действителност. Колкото по-подробно си представяте, толкова по-лесно е да прогоните натрапчивите мисли и да се съсредоточите върху релаксацията.

В началото вниманието ви може да се отклони, това е нормално. Върнете мислите към чувствата си и следвайте дишането си.

Как да излезете от медитативното състояние

„Като начало, продължителността на една медитация трябва да бъде 15-20 минути“, предлага Наталия Репина. – Може да настроите времето с помощта на будилник и хронометър, които деликатно ще сигнализират края на практиката. С течение на времето ще се научите да излизате дори и от дълги медитации без аларми.

А можете да правите всичко свободно, без изкуствени ограничители. Не бързайте, позволете си да бъдете в състояние на релаксация по-дълго. Запомнете ярките детайли и чувства, за да се върнете към тях по-късно.

За да излезете от медитация, може да използвате протягане, тоест движения като след сън с дълбоко вдишване и издишване.

Кога ще има ефект

„След първата медитация може да се почувствате по-добре, по-будни и по-свежи“, казва Наталия Репина. – Но стабилните промени, като правило, идват с времето: за някой са достатъчни няколко седмици или месец, други се осъзнават по-бавно. Всеки има свой собствен ритъм. Редовното практикуване на медитация ви позволява да бъдете в процеса, да проследявате напредъка си, да не се вкарвате в емоционална дупка и просто да се наслаждавате на резултата от загубата на тегло.

МЕЖДУ ДРУГОТО: Какви са другите особености по време на медитация?

1. Следвайте дъха си

Някои практикуващи препоръчват да започнете с овладяването на дихателната техника, като се концентрирате върху нея поне пет минути на ден. Така ще можете да подредите мислите и ще се научите да контролирате емоциите си.

Може просто да легнете и да следвате бавните вдишвания или издишвания. Или нещо друго: вдишайте, като броите 1-2-3-4, задръжте малко дъх и издишайте, като броите 1-2-3-4. Това гарантирано ще ви отърве от мислите в главата – просто няма да имате време за тях.

2. Следвайте пламъка на свещта

Препоръчва се медитацията да се извършва при комфортно осветление, за предпочитане в здрач. Много полезна техника е да следите пламъка на свещ, ако не можете да си представите тропически или някакъв друг, ваш си рай. Можете да си представите как в огъня изгарят негативните чувства и емоции, страховете ви и вашите тревоги. Задръжте поглед върху свещта, първо за минута, след това за по-дълго. Ако очите се уморят, може да ги затворите за 10-15 секунди.

Източник: yogajournal.ru

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Изглед на опаковката на продукта Златно чудо N14
ЗЛАТНО ЧУДО за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *