Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Упражнения с дишане помагат при болести, увеличават дълголетието

Тези лесни и ефективни упражнения ще ви помогнат да започнете процеса на дишане меко, плавно и силно, докато развивате способността да останете фокусирани

дишане

Трябва съзнателно да отделите пет минути, за да практикувате дишане за дълголетие. Въпреки че най-лесният начин е да научите тези дихателни упражнения и да ги използвате като част от рутина, те могат да се практикуват по всяко време: веднага след събуждане или преди лягане, в автобуса, в таксито, в самолета или метрото, ​​по време на работа и т.н. , във всяко положение на тялото: изправено, седнало или легнало. Да лежите по гръб е най-лесният начин да научите тези упражнения. Можете да опънете краката или да ги сгънете в коленете, ако това ще ви накара да се чувствате по-удобно. Можете също така да седнете на стол, докато леко повдигате и изправяте гръбнака си и го предпазвате от прегърбване.

Основни принципи на дишане за дълголетие

Въпреки че тези упражнения са много лесни, някои хора може да решат, че дихателните упражнения са малко скучни. В тази ситуация, ако се използват свободни позиции на тялото, хората могат да се движат малко и да отворят телата си повече, за да позволят на Енергията Ци, като същевременно поддържат фокуса на маймунския ум. Според китайската философия Ци е естествената енергия, която изпълва, пронизва вселената и присъства непрекъснато във всички живи същества.

Когато правите някое от следните дихателни упражнения, може да ви е полезно да следвате изброените по-долу принципа:

• Дишайте тихо; няма нужда да полагате усилия или натиск.

• Дишайте през носа, освен ако нямате специфичен медицински проблем, който ви пречи да го правите.

• Не се напрягайте, опитвайки се да поемете по-дълго въздух, и не насилвате дишането по някакъв начин; умереността – правилото за седемдесет процента – е от първостепенно значение. Според това правило, по-добре е да направите нещо неособено добре, отколкото да сте съвършени в нищоправенето.

• Дръжте езика на небцето възможно най-отпуснат; този контакт обединява двата основни потока на Енергията Ци в тялото.

Усетете дъха си: една минута

Вдишайте и издишайте. Съсредоточете се върху оценката на усещането от дъха ви. Преди да можете да промените нещо, за да научите нови начини на дишане, трябва да прецените къде се намирате в момента. Не се притеснявайте да промените нещо. Запитайте се: „Какви качества има дъхът ми?“ Не се фокусирайте върху интерпретациите.

Естествената способност на човешките същества е да анализират; просто внимателно насочете вниманието си към вдишването и издишването. Ето няколко неща, върху които да се съсредоточите.

• Вдишването ви по-дълго ли е от издишването или обратното?

• Задържате ли неволно дъх между вдишване и издишване и, обратно, между издишване и вдишване?

• Докато вдишвате или издишвате, има ли места, където дъхът сякаш се дърпа или изтласква?

• Дишането ви отпуснато ли е или напрегнато? Трябва ли да поддържате напрежение или усилие, за да дишате?

Сега спрете и поемете дъх още веднъж.

Използвайте дъха си, за да се отпуснете съзнателно: една минута

Използвайте съзнателното намерение просто да започнете да отпускате тялото в съответствие с дишането. Много бавно, докато вдишвате, се отпуснете. Докато издишате, започнете да се отпускате максимално. Това ще ви помогне да започнете да свързвате самия акт на дишане с отпускане на тялото. Обърнете внимание на лицето, шията и раменете. Това са все места, на които, мнозина държат напрежението.

Вдишването или издишването прави ли ви по-напрегнати или по-отпуснати?

Просто забележете какво всъщност се случва, когато дишате и забравете защо.

След като откриете нивото на напрежение, което действа във вас в момента, всеки път, когато вдишвате и издишвате, умишлено отпускайте онези части от тялото, които са неволно напрегнати, без непременно да се заставяте да го правите. Простото привличане на част от вашето съзнателно внимание към онези места, които обикновено са напрегнати по време на дишането, ще ви помогне леко да ги отпуснете. Ще откриете, че ако позволите на дишането ви да е равномерно и меко, напрежението ще изчезне много по-лесно.

Ако напрегнете мускулите, дишането ви става на пресекулки: старт-стоп, старт-стоп, старт-стоп. Може да забележите, че когато има усещане за напрежение в дишането, мускулите не могат да се отпуснат. Или ще остане ниво на напрежение, което е било там, или ще станат още по-напрегнати.

Опитайте се да дишате възможно най-тихо, равномерно и спокойно

С всяко вдишване вижте дали можете да освободите напрежението още малко – ако можете. Ако не, няма проблем. Ще започнете да го правите с времето и с честото практикуване на дихателни упражнения.

Дишайте, без да задържате дъха си: една минута

Много хора задържат дъха си между вдишване и издишване или обратното, особено когато са много концентрирани, напрегнати, развълнувани, уплашени или ядосани. Обичайното задържане на дъха създава напрежение в нервната система. И така, сега се съсредоточете върху това да направите дишането си равномерно между вдишване и издишване и обратно, без да спирате или започвате.

Дишайте с корема: две минути

Поставете едната си ръка на корема, а другата на гърдите. Внимателно натиснете стомаха, така че да стърчи навън, докато вдишвате, и поемете въздух. Докато издишвате, отпуснете се и оставете корема да се върне в първоначалното си положение.

Брус Франсис

Има две неща, които трябва да запомните:

• Предната част на гърдите трябва да остане неподвижна и отпусната, да не се движи нагоре или надолу, напред или назад; вижте дали можете да позволите на всичките вдишвания и издишвания да идват директно от движението на корема.

• Не се притеснявайте за дължината на дъха, но се уверете, че вдишването и издишването са приблизително еднакви.

Откъс от книгата „Събуждане на енергията на живота“, от Брус Франсис, даоистки педагог, изучавал даоизма в Китай.

Източник: www.energyarts.com

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – ускорява заздравяването на рани

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *