Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хлорофил за укрепване на имунитета

Повечето от нас знаят какво е хлорофил, благодарение на уроците по биология в училище

хлорофил

Ще припомним за онези, които са забравили – съединението хлорофил осигурява правилния процес на фотосинтеза. Това означава, че то участва в превръщането на слънчевата светлина в енергия, необходима за поддържане живота на растенията. Но не всеки знае, или може да предположи, колко полезен е хлорофилът за човешкото тяло.

Хлорофилът може да се приема като хранителна добавка за активиране на много важни функции в организма и укрепване на имунната система. Изненадващо, структурата на това съединение е подобна на структурата на хемоглобина. Те се различават само по една молекула. Ако хлорофилът съдържа магнезий, тогава хемоглобинът съдържа желязо.

Как да подобрите здравето си с хлорофил и какви са полезните му свойства

Хранителната добавка хлорофил може да донесе огромни ползи за човешкото тяло, защото:

• Хлорофилът стимулира производството на кръвен протеин и следователно е от съществено значение за здравословния кръвен поток. Добавката е особено полезна за тези, които страдат от анемия или наскоро са претърпели операция;
• Има антиоксидантно действие, осигурява надеждна защита на клетките от увреждане от свободните радикали и активира производството на ензими, които ускоряват процеса на регенерация на кожата. Освен това хлорофилът предотвратява стареенето;
• Използва се при лечение на рак. Когато съединението се въведе в кръвта, то се натрупва около и в злокачествените тумори и след това, поради влиянието на поток от светлина, се задейства реакцията на разделяне на протеиновите клетки, докато хлорофилът защитава здравите клетки;
• Насърчава отстраняването на токсините и тежките метали, почиства стомашно-чревния тракт;
• Помага да се отървете от херпес по-бързо;
• Освежава дъха в устата;
• Премахва болката при ревматоиден артрит.

Хлорофилът може да се приема като хранителна добавка с други витамини и минерали или можете да включите повече храни, съдържащи съединението във вашата диета. Средната доза на хлорофилните добавки е 100 до 300 милиграма (mg) на ден в три дози.

Можете да направите своя собствена течна добавка с хлорофил, като използвате магданоз и вода

Това е методът на готвача от Сидни Джъстин Норт.

Използва се къдрав магданоз. Ще ви трябват 80 грама листа от магданоз и 6 чаши вода.

– Измийте и подсушете листата магданоз.

– Поставете листата и водата в блендер и пасирайте за няколко минути, докато се образува яркозелена течност. Прецедете през ситна цедка и изсипете в касерола.

– На слаб огън разбърквайте непрекъснато, докато видите зелени частици да се издигат на повърхността. Важно е да правите това бавно.

– Изсипете съдържанието в друг, подходящ за съхранение съд, заедно с шепа лед и поставете в хладилника да се охлади.

На тази снимка се вижда как ще изглежда сместа като изстине – хлорофилът се е отделил от водата и много прилича на водорасли.

Когато сместа се охлади, я изсипете през цедка с няколко слоя тензух, не разбърквайте излишно сместа, оставете гравитацията да си свърши работата. Изстържете колкото е възможно повече от зелената паста, която остава върху тензуха, и я съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.

Това трябва да ви даде около 2 супени лъжици хлорофил.

Какви храни съдържат хлорофил?

Храните, съдържащи хлорофил, включват:

• морски водорасли;
• броколи;
• листа от маруля;
• спанак;
• магданоз;
• житни кълнове.

Редовната консумация на тези продукти предотвратява развитието на много заболявания, включително и рак. Ето защо, за да подобрите здравето си, определено трябва да ги включите в диетата си.

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *