Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 скрити източници на калории, които пречат на отслабването

Кои са т.нар. „скрити източници на калории“, заради които не успявате да отслабнете или да поддържате нормално тегло?

скрити източници на калории

Независимо дали броите калориите или не, тази единица за енергия играе голяма роля в загубата, наддаването и поддържането на теглото.

Знанието колко калории съдържат определени продукти може да бъде полезно, ако се опитвате да отслабнете, да изградите мускули, да поддържате теглото си или не успявате да разберете защо сте наддали напоследък.

Някои храни са много по-енергийни, отколкото си мислите – ако например сте започнали да готвите с малко повече олио, отколкото преди, или ако пиете фрапе, вместо нормално кафе, тези промени могат да повлияят на теглото Ви.

Въпреки това калориите не са нещо лошо и не е вредно да се наслаждавате на висококалорични храни понякога. Важно е само да се въоражите със знанията, за да постигнете идеалния баланс от калории за вашето тяло.

Греъм Томлинсън, личен треньор и експерт по загубата на мазнини, споделя 4 примера за „скрити калории“ в храната и напитките, за които може би не подозирате.

 

4 скрити източници на калории:

 

1. Мазнини за готвене

„Мазнините за готвене пренебрегват, но могат да добавят значителни количества калории всеки ден“, казва Томлинсън.

„Супена лъжица олио за готвене съдържа около 140 калории, но с по-малко количество, около пет милилитра, все още можете да смажете тигана си, но в него ще има само 45 калории”, съветва Томлинсън.

Въпреки това, зехтинът носи много ползи за здравето, така че си струва да го запазите в диетата си, само имайте предвид, че той той е доста калоричен.

 

2. Кафе

„Мнозина не осъзнават, че можете да направите проста корекция на кафето си, което може да Ви спести стотици, ако не и хиляди калории всяка седмица“, казва Томлинсън.

Ако обичате кафето си с мляко, преминаването от пълномаслено към обезмаслено мляко ще намали калориите значително. Добра идея е и да го пиете с по-малко захар.

Греъм Томлинсън, личен треньор и експерт по загубата на мазнини
Греъм Томлинсън, личен треньор и експерт по загубата на мазнини

 

3. Мазно месо

„Месото, което консумирате, също може да играе голяма роля в загубата на мазнини“, каза Томлинсън.

Например, 200 грама телешка кайма с 20% мазнини съдържа около 504 калории, но същото количество при 5% мазнини съдържа 248 калории.

По същия начин, избирането на пилешки гърди вместо бутчета или свинско месо може значително да намали ежедневния прием на калории.

 

4. Сосове и дресинги

„Сосовете като майонеза и дресингите за салати също могат да добавят относително големи количества калории към храната, въпреки че изглеждат незначителни“, предупреждава Томлинсън.

Една супена лъжица майонеза съдържа около 95 калории например.

Ако се опитвате да се придържате към калориен дефицит, Томлинсън препоръчва да преминете към по-нискокалорични варианти на любимите си сосове или да спрете да ги консумирате изцяло.

 

Следвайки тези лесни съвети, ще намалите приема на калории значително

 

Обръщането на внимание на калориите, които консумирате, е ключът към успешното управление на теглото. Но често хората не знаят за тези „скрити източници на калории“ в храните, които хапват ежедневно. От мазнините за готвене и кафето с мляко до месото и сосовете, тези промени в диетата могат да доведат до значителна разлика в постигането на калориен баланс и усилията за отслабване или поддържане на нормално тегло.

Източници: https://www.businessinsider.com; https://www.freepik.com/

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

скрити източници на калории

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *