Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Според Библията: Как да живеем така, че да запазим здравето си възможно най-дълго?

Четем в Библията как да живеем без да боледуваме

 

Здравето е по-скоро наша грижа, отколкото божествена благодат, която ни е дадена просто ей така. Често чуваме, че ако човек се разболее, това е наказание от Бог за греховете му. Всъщност, лошото здраве не винаги е наказание свише, защото всички се разболяват: добри и лоши хора, грешници и праведници. Бог ни е дал здраве, за което да се грижим. И ако го правим добре, то ще остане такова, каквото Той е решил да бъде.

Болестите дойдоха в света след грехопадението на човека в резултат на грях, но не личен, а първоначален. Всички ние наследяваме човешката природа и физическите слабости от нашите предци.

Човек също така плаща за личните грехове със здравето си, но идентифицирането на причинно-следствената връзка в този случай не винаги е възможно, а понякога дори е вредно. Ето защо, ако някой се опитва да ви внуши: болен си, защото си грешен – не го слушайте. И не само това – дори не се опитвайте да спорите с него.

Кой е виновен? Болестите не са непременно наказание свише за нарочно или неволно извършени злодеяния

Спомнете си живота на Йов, един многострадален праведен човек, описан в Библията. Той беше праведен и верен на Бог, но също така беше и съкрушен от болести. Неговият пример показва, че и праведните боледуват. Да си праведен съвсем не означава, че си имунизиран от болести, но гарантира, че Бог никога няма да изостави човек, който Му е верен.

Какво да направим? Как да живеем така, че да запазим здравето си възможно най-дълго?

Все пак Библията описва принципи, които ако човек следва може да доживее ако не до 100, то със сигурност до преклонна възраст, без да има някакви особени оплаквания. Ето на какво да обърнем внимание в живота си, за да го изживеем в добро здраве.

1. Имайте страх от Бога

Страхът от Бог е здравословен, но страхът от хората не е здравословен.

Греховният живот разрушава здравето. Обратно, отдалечаването от злото го подобрява. Човек, който се бои от Бога, е под Божията свръхестествена защита. Той не се чувства виновен, винаги е спокоен, нервната му система е в ред, а благоразумието му позволява да избягва опасни ситуации.

2. Принадлежете към църквата, а не просто „вярвайте“

Важно е да не сте номинален член на църквата, а действително да участвате в тайнствата ѝ. Човек, който посвещава живота си на Бог и Му служи вярно, получава обещанието да бъде плодотворен дълги години до дълбока старост.

3. Спазвайте Божиите заповеди

Послушанието към Бога удължава дните на живота. Така каза мъдрият цар Соломон.

Изглежда, че ако според Божиите заповеди се опитваме да обичаме ближния, да не се ядосваме, да не се дразним и да правим добро, тогава какво общо има това със здравето? Библията казва: всичко!

4. Почитайте и уважавайте родителите.

Днес тази Божествена заповед все по-често и безпардонно се игнорира.

Всички Божи заповеди са важни и трябва да се изпълняват. Но има една с обещание, тоест – с обещание от Бог, да удължи дните на живота на човека, ако той се вслуша в това човеколюбиво изискване – да се отнася с любов, грижа и респект към онези, които са му дали живот.

За изпълнението на това Бог обещава да удължи дните от живота на човека и да добави ползи (добро). Да, не всеки знае за товам и днес по-голямата част от хората са забравили, че родителите трябва да се уважават. Може би затова хората боледуват толкова много, защото не спазват основните Божии заповеди? Как смятате, дали има някаква истина в това?

5. Причастието е достойно, както и участието в разчупването (преломяването) на хляба.

Мнозина се причастяват, но не всички имат полза от това.

Църковните тайнства са свещени и човек трябва да участва в тях с достойнство, увереност и с искрена вяра в сърцето. Пречистването на душата и стремежът към святост е полезно за духа, душата и тялото. И ако някой участва в недостойно или лицемерно, или просто защото е решил, че ще го направи, а след това ще продължи да живее така, както си знае, той съкращава дните на живота си.

Всъщност, четенето на Светото писание и изобщо на духовна литература е полезно и душеспасително. А изпълнението удължава дните на живот в радост и добро здраве.

Източник: cedarministry.org

Сънотоп SANOTOP
СЪНОТОП – за успокоение, дълбок и продължителен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *