Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Без любов жените… напълняват

Могат ли неудовлетворените нужди да са причина за наднормено тегло?

любов
Липсата на любов се компенсира с… шоколад

Много често наднорменото тегло не сигнализира само за сериозни здравословни проблеми, но и за проблеми във взаимоотношенията или твърде много задръжки в живота. Те се превръщат в причина за нощни набези до хладилника и консумация на големи количества сладки и мазни храни. Храната става заместител на любовта.

Ето защо, въпреки положените усилия, малко хора наистина успяват да отслабнат и да не качат отново трудно свалените килограми, ако психологическите проблеми останат нерешени.

Причина № 1. Блокирана нужда от любов

Ако с любимия не всичко върви добре, а вие сте по-мълчаливи от обикновено и нощем ридаете във възглавницата, защото се чувствате подценени, ако очаквате, че вашият партньор ще прочете мислите и желанията ви, тогава причината за нощното похапване е ясна. По -безопасно е да се промъкнете до кухнята, особено през нощта, когато никой друг не ви вижда, отколкото да съберете смелост и да рискувате, за да промените отношенията си. За да направите това, вие сте възпрепятствани от страха, че ще бъдете отхвърлени или използвани.

Причина № 2. Блокирана нужда от признаване

Може би „изтласквате“ собствените си желания на заден план и правите всичко заради любимия, приспособявайки се към неговите желания и нужди, като например секс, само когато той иска. „Всичко е за теб, скъпи, няма значение, че не ме забелязваш!“ Подобна готовност за саможертва е изпълнена с последствия: едва сдържате сълзите си, „забравяте“ за себе си и блокирате нуждата от внимание и близост.

А може би се втурвате в другата крайност: кавги, истерии, скандали без конструктивни решения. Резултатите от тези действия са много сходни: няма да мине много време и ще се „удавите“ в собствената си „незначителност“.

Причина № 3. Сексуална дисхармония

Друга причина за появата на наднормено тегло може би е и сексът. Ако сексът е по задължение, тогава постепенно ще наддавате на тегло, обикновено с 2-3 килограма всяка година, превръщайки се в жена, която няма да бъде интересна за съпруга си. Ако, напротив, имате нужда от секс, но не сте удовлетворени, тогава отново е възможно наддаване на тегло. Любимата храна може да бъде заместител на почти всичко.

Какво може и трябва да се направи?

1. Първо, опитайте се да говорите за чувствата си. Признайте ги пред себе си – ядосана съм, притеснена съм, тъжна съм, защото… Осъзнайте ги, легализирайте ги и не ги крийте, нито пък ги преиначавайте. По-трудно е отколкото да изядете един шоколад, но поне не засяга талията.

2. Започнете да се вслушвате не само в желанията, но и в чувствата си
Не мълчете, говорете с партньора за тях, също и за онова, което не е наред в спалнята.

3. Научете се да отговаряте на грижата с грижа. Или иначе казано – давайте само когато сте получили.

4. Не забравяйте, че мислите ви са невъзможни за четене и ще е добре да ги изкажете. Мълчанието в отношенията води до чувство на негодувание и гняв.

5. Преразгледайте отношението си към секса – той трябва да се превърне от задължение в удоволствие.

Забрани и наднормено тегло

Ако в живота ни има много задръжки и страхове, ако постоянно се контролираме от страх да не бъдем отхвърлени от друг човек, тогава храната се превръща в средство, което ни помага да забравим дисциплината, контрола и задълженията. Какво можем да направим за себе си просто ей така? Докато се храним си позволяваме всичко – това е „безопасен“ начин да се забавляваме – неконтролиран и безграничен. В отношенията с другите няма как да си позволим това.

Когато човек се стреми да бъде съвършен, опитва се да отговаря на високи стандарти и изисквания, храната понякога се превръща в единствения изход.

Решението е просто и едновременно трудно: позволете си да бъдете различни от идеала и да обичате тялото си такова, каквото е.

Две полезни упражнения

„Списък на удоволствията“

Помислете и направете списък с всичко в живота, което радва вас и тялото ви, освен храната. След това приложете този списък на практика. Може да откриете, че се наслаждавате на масажи, ароматни вани, посещение при козметик, контрастни душове или танци.

„Ще ям това след 7 минути“

Веднага щом осъзнаете, че се отправяте към кухнята, въпреки че изобщо не сте гладни, продължете с това упражнение. Вместо да отваряте хладилника, кажете си „Ще ям това след 7 минути“ и веднага измислете списък със задачи, които трябва да направите през това време. Желанието да ядете може да изчезне, докато сте заети.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *