Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дерматолог обяснява коя процедура е необходима след душ през зимата

Защо не бива да взимате гореща вана или душ за дълго време през зимата?

зимата

И каква процедура е необходима и задължителна през зимата, след като вече сте направили душ? Д-р Ирина Кондрахина, дерматолог, обяснява как трябва да се грижим за здравето на кожата и красотата на косата през студените месеци.

Най-често през зимата се концентрираме върху грижата за кожата на лицето, а забравяме за тялото си

Когато навън е студено, е изкушаващо да се стоплите и да вземете дълъг горещ душ или вана. Не трябва да прекалявате с горещата вода или да правите вани, тъй като това може да изсуши кожата. Ограничете се до 10-15 минути. Въпреки това ваните с маслени екстракти, сауните и масажите са необходими и приятни зимни ритуали за тялото.

Ако излезете от душа и кожата ви е дразнещо зачервена и сърби, това е знак, че сте прекалили.

Трябва да обърнете специално внимание на овлажняването и подхранването на кожата след душ. Продуктите с натурални масла (особено ший и жожоба), серамиди и сквалан са много подходящи.

Нанесете продукта веднага след душ върху леко влажна кожа, за да „заключите“ водата в горните й слоеве и да осигурите висококачествена хидратация.

Защо не e добра идея да се къпете всеки ден?

Съществуват различни мнения за това дали си струва всеки ден старателно да се мият всички части на тялото с душ гелове и сапуни. Някои казват, че така се изсушава кожата, тъй като сапуните, шампоаните и геловете, поради химичния си състав, отмиват защитния слой от повърхността на кожата. Следователно, не е необходимо да се измивате напълно, ако сте били облечени и „не сте мръсни“.

Други настояват, че без измиване вредните бактерии се размножават върху кожата, което провокира инфекции, да не говорим за наличието на неприятна миризма.

Нужно ли е да се миете всеки ден?

Да мие всички части на тялото ежедневно или да не ги мие, всеки решава сам.

Разбира се, ежедневното измиване с дразнещи средства – особено такива деликатни места като подмишниците, областта на слабините, включително интимната зона – в крайна сметка ще повлияе на състоянието на кожата и лигавиците. Ще се усеща сухота, раздразнение и дерматит, ще се появят различни инфекции – гъбични и бактериални.

Но ако използвате висококачествени продукти, закупени от аптеката и подбрани според вашия тип кожа, и ако след душ се нанесете възстановяващ крем, тогава няма да имате проблем с кожата.

В днешно време са разработени много продукти, специални шампоани за ежедневно измиване на кожата и скалпа. Всеки може да избере това, което му подхожда лично. При затруднение в избора може да се направи консултация с дерматолог.

Трябва ли да се използват някакви продукти след измиване на косата?

здрава кожа
Съвети за здрава кожа и коса през зимата

След използване с шампоан можете да използвате различни серуми за растеж и укрепване на косата, овлажняване на кожата или обратното – за потискане секрецията на мастните жлези. Също така е възможно да се използват маски за коса, които не засягат скалпа и се нанасят само по дължината на косата. Всичко това е напълно приемливо да се прави ежедневно. И тук всеки индивидуално избира продукт за себе си – маска или балсам за коса.

Кои места трябва да миете поне веднъж на ден?

Кожата на ръцете, краката и подмишниците трябва да се измива, разбира се, ежедневно. След това е препоръчително да намажете краката и ръцете с крем.

Как да мием интимните части на тялото?

Грижата за интимните части на тялото означава преди всичко измиване с вода след уриниране. След дефекация е по-добре да използвате препарати, предназначени специално за интимна хигиена. Всяка лечебна козметика има специална линия за тази цел.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *