Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вълшебните свойства на маслото от жожоба

Маслото от жожоба е един от най-старите козметични продукти

Едва ли някога сте предполагали за множеството лечебни свойства, които притежава маслото от жожоба.

Неслучайно маслото от жожоба си е спечелило славата на един от най-старите природни продукти, използван в помадите за красота.
Индианците и древните египтяни го употребявали като лечебно средство при наранявания, тъй като е с богато съдържание на йод.
Към днешна дата маслото от жожоба присъства в почти всички продукти за тяло, лице и коса.
Богатите на мастни киселини семена от жожоба се използват локално под формата на масло, което е с лек лешников аромат и златист цвят.

Маслото от жожоба е един от най-старите козметични продукти
Маслото от жожоба е един от най-старите козметични продукти

Маслото от жожоба съдържа и множество хранителни вещества като витамините В и Е, както и минерали като хром, мед и цинк.
Всеизвестен е фактът, че това масло е способно на чудеса за кожата и косата ни, което обяснява защо все повече салони за красота използват продукти, в които се съдържа то.
Химическият му състав е почти еднакъв с този на човешкия себум, поради което се абсорбира бързо, без алергични реакции и остатъчно омазняване.
Специалисти твърдят, че то притежава свойството да запазва своята плътност дори и при екстремни температури.

Това вълшебно масло е придобило славата на универсално козметично средство.
Маслото от жожоба може да бъде използвано за профилактика на различни видове обриви, малки травми и пъпки, както и за профилактика на бръчките около очите.
Оказва благотворно влияние и на кожата на мъжете, които спокойно могат да го използват след бръснене.
Освен, че ще ви помогне да се избавите бързо от напукани устни, то може да бъде използвано и за намазване на загрубелите кожни участъци – лакти и пети.
Маслото от жожоба подобрява състоянието на кожата, склонна към акне, а добавено към продуктите за коса, то подхранва и овлажнява скалпа в дълбочина, намалява досадния пърхот и подсилва корена на косъма като възвръща блясъка му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *