Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха лек за рака…или поредната напразна надежда за онкоболните?

  • Какво са дендритните клетки и как те ще се борят с най-коварната болест – рака? Вече има доказателства за ефективността това уникално лекарство против рак на кожата, бъбреците, млечната и задстомашната жлеза, дебелото черво и яйчниците.

Тук е мястото да посочим, че именно нобеловият лауреат е Ралф Стейнман е откривателят на тези клетки. Преди четири години му била, поставена диагнозата рак на задстомашната жлеза, 4-та степен. Шансът му да оцелее щ бил по-малко от 5%. Докторът обаче, без да пренебрегва стандартната те­рапия, много искал да изпита върху себе си собствените си открития. Може пък благодарение точно на тях да е получил възможността да работи плодотворно още четири години. Според негови/ приятели, ученият често се шегувал: „Аз няма да умра, докато не получа Нобелова награда.

Откритите от Стей­нман дендрити в днешно време вече се „отглеж­дат“ в епруветка от клетките на самия болен. Докато „узряват“, към тях се добавят фраг­менти от туморните клетки на пациента. По­лучават се дендритни клетки, на повърхността на които има информация за признаците на тумора. Те се вкарват под кожата, преместват се в лимфните възли и предават информация за тумора на клетките-килъри, т.е. Т-лимфоцитите. А тези „убийци“ на тумора се впускат да го издирват и да го уни­щожат. По този начин се създава абсолютно уникално средство про­тив рак. Вече е доказана ефективността от този лечебен метод при рак на кожата, на бъбреците, на млечната и простатна­та жлеза, на дебелото черво и яйчниците.

Максимален ефект от този лечебен метод се получава в ранни ста­дии, когато туморните клетки още не са толко­ва много.

През 70-те години уче­ните мечтаеха да откри­ят средство, което да активира имунния ком­плекс и човекът да стане практически неуязвим за химическите и биологиче­ските инфекции. През 70- те години това беше още фантазия. Но сега пред очите ни тя се превръща в реалност, достойна за Нобелова награда.

ПЪРВАТА РЕАЛИЗАЦИЯ НА НОВИЯ МЕТОД ВЕЧЕ Е ФАКТ

До една година ме­тодът ще се прилага клинично. А след задъл­жителните тригодишни изпитания ваксината срещу кожния рак ще може да се прилага ма­сово върху пациентите. Между другото, учените фокусират своите из­следвания върху същите дендритни клетки и вече имат резултати. Преди известно време в преса­та излезе съобщение за това, че д-р Пол фейрчайлд от Оксфордския институт за стволови клетки обяснява, че про­учванията, свързани с дендритните клетки, получени от кръвта на пациента, не са нещо ново. И докато предиш­ната разработка е била ориентирана само към част от имунната сис­тема, то сега екипът използва напредналата технология в областта на стволовите клетки, за да създаде нови денд­рити, които „са програ­мирани“ да разпознават туморните клетки на меланома. Новосъзда­дените клетки търсят маркера на тумора и го унищожават. По този начин имунната система на пациента предоставя естествено лечение на рак на кожата.

До една година уче­ните ще са готови да прилагат метода освен лабораторно и клинично. След задължителните три години изпитания ваксината срещу кож­ния рак ще може да се прилага масово върху пациентите.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Откриха лек за рака…или поредната напразна надежда за онкоболните?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *