Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прагиола – помага при епилепсия, невропатна болка, генерализирано тревожно разстройство

Капсулите Прагиола са предназначени за лечение на възрастни лица, страдащи от епилепсия, генерализирано тревожно разстройство и невропатна болка. Централната и периферна невропатна болка се появява, когато нервите са увредени. Болести като херпес зостер и диабет могат да причинят такава болка. Тя причинява още проблеми със съня, уморяемост, промени в настроението.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва за се лекувате с медикамента Прагиола?Прагиола

  • Ако имате алергия към активното вещество прегабалин или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако при прием на медикамента станете сънливи, вие ви се свят.
  • Ако зрението ви се замъгли или изчезне.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате здравословни проблеми на сърдечно-съдовата система.
  • Ако имате проблеми с бъбреците.
  • Ако някога сте злоупотребявали с алкохол или незаконни вещества.
  • Ако страдате от чернодробно заболяване.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар и за други свои здравословни проблеми, както и за това какви други лекарства приемате. В това число и за такива, които се продават без рецепта. Имайте пред вид, че към медикамента Прагиола може да получите зависимост и реакция на отнемането му след спиране. Само лекуващия ви лекар ще каже кога и как да спрете приема на медикамента.

Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Прагиола, защото може за причинят вродени аномалии на плода. НЕ трябва да работите с машини и да шофирате, ако лекарството ви прави замаяни и сънливи.

Внимание! Медикаментът Прагиола може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни. Прочете внимателно всичко за тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Прагиола?

Прегабалин – по 75 мг във всяка твърда капсула, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още желатин, титанов диоксид, жълт и черен железен оксид, шеллак – черно печатарско мастило, пропилен гликол.

Дозировка: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната доза е от 150 до 600 мг от медикамента на ден. Лекарят ще я определи според състоянието ви. Той ще ви каже дали на два или на три пъти да го пиете по едно и също време. Капсулата се поглъща с вода цяла.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса.

Партиден номер и срок на годност: Вижте ги маркирани върху опаковката. Следете крайния срок на годност.

Носител на разрешението за употреба: KRKA, d. d. – Словения.

Производители: KRKA, d.d. – Словения.

TAD Pharma GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *