Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5-те нужди на брака от Уилард Хадли

Изневярата е белег и симптом на нещастен брак. Изневярата може да говори за незадоволените нужди на съпрузите в брака

 брака

 

Когато в семейството липсва нещо, съпрузите решават да го търсят извън него.

Американският изследовател, автор на книгата „Неговите нужди, нейните потребности: Изграждане на брак без изневяра“, Уилард Хадли провел експеримент с участието на повече от 800 двойки. С помощта на този експеримент той идентифицира основните нужди на мъжете и жените в брака, с удовлетворяването на които съпрузите започват да приемат човека до себе си за напълно достатъчен и неустоим.

Задоволяването на тези 5 нужди драстично намалява възможността за изневяра и разтрогване на брака (или край на съжителството) заради нея.

1. При жените това е нуждата от нежност

Когато мъжът подарява на жената цветя, прегръща я, целува я, държи я за ръка, жената чувства, че партньорът я обича и харесва като жена. И това трябва да се случва спонтанно, а не по задължение.

Мъжете имат нужда от сексуално удовлетворение

Често по време на терапия жените се оплакват от липса на нежност от страна на мъжа. И като правило повечето жени споделят, че редовно отказват на съпруга си интимност. Тези нужди са сдвоени: ако мъжът не проявява нежност, той няма да прави секс, ако жената откаже на съпруга си полов акт, той няма да прояви нежност.

 

2. При жените: потребност да говорят и да споделят

Повечето жени имат нужда от мъж, който да ги изслушва и да реагира емоционално на споделяното от тях. Докато се ухажват, двойките говорят много, показвайки един на друг своя интерес и любов. Жените очакват това да продължи и в брака. Уилард Хадли, като резултат от проведеното изследване разкрива, че за да задоволи тази нужда, жената се нуждае от вниманието на партньора си поне15 часа седмично. Това са около 2 часа на ден.

За мъжа жената трябва да бъде добър спътник за отдих и забавление

Често преди брака жените са щастливи да се включат в забавленията на техните любими мъже: да ловят риба, да гледат футбол и т.н. В брака се опитват да пленят партньора си като му дават бол свободно време. Или просто да го оставят сам да се отпусне, да прави каквото иска и да се забавлява. Това може да бъде много опасно за брака, защото, за тяхна изненада, мъжете придават голямо значение на способността на съпругата да стане верен спътник във времето, отделено за отдих и забавление. Или поне да откликва, когато я покани да отиде за риба с него, на мач, до близкия бар, да поиграят билярд и т.н.

 

3. Потребност на жената – честност и откритост на съпруга

Повечето жени се нуждаят от истината, както в ежедневните дела, така и в спешни случаи, както в онова, което няма особено значение, така и в онези неща, които са важни. Ако мъжът крие информация или мами, неговата надеждност е унищожена. Жената може или направо започва да се чувства несигурна.

Мъжката нужда: физическа привлекателност на съпругата

Тя има два аспекта.

Първата е възможността той да представи привлекателна жена пред обществото като негова съпруга.

Вторият аспект – в любовната връзка е трудно мъжът да оцени жена си само според нейните духовни качества. Мъжете изпитват дълбока нужда от физическо привличане.

4. Жената се нуждае от достатъчно пари

Може би никога няма да разполагат с много пари, но в същото време жените могат да назоват конкретна сума (според собствените им стандарти), която е достатъчна за живот, в който има сигурност и увереност в бъдещето.

Жените искат да имат свободен избор между това да бъдат домакини и да правят кариера.

Мъжът има нужда от домашен уют

Толкова голяма е нуждата на мъжа от спокойствие и уют у дома, че повечето мъже често си представят как жена му го посреща с радост и любов на прага на дом, в който го посрещат добре възпитани деца и го канят да се присъедини в уютната трапезария, където ще се сервирана току що приготвена и вкусна вечеря.

Тази фантазия продължава как съпругата му го кани да седне и да се отпусне преди преди да хапне. Щом се навечерят семейството излиза на вечерна разходка, след което децата спокойно отиват да спят.

После се отпускат със съпругата, говорят си, гледат телевизия, а след това отиват в спалнята, за да правят секс.

Съпругите може и да се изсмеят на подобен сценарий. Реалността често представя други обстоятелства, особено днес. Но мъжете имат такава нужда. За тях е важно това клише да се случва от време на време, или поне да има някаква цикличност.

5. За жената е важно мъжът да бъде добър баща на децата си

 

И не просто добър баща, а пример за подражание. За съпругата е от значение да види детето в ръцете на любимия мъж и да почувства сигурност.

Мъжът има нужда от възхищение

Той иска да се гордее със себе си. И, ако може, от време на време и другите (жената и децата – задължително) да му се възхищават. Възхищението трябва да се разграничава от : „Ти си страхотен, ти си готин, ти си най-добрия“ – това са оценки. Възхищението трябва да се изрази чрез чувството, което поведението на мъжа предизвиква у жената. Например:

• Радвам се, когато виждам какво постигаш и разбирам какво ти коства това.
• Радвам се, когато си облечен добре, ухаеш добре и обувките ти са в прилично състояние.
• Възхищавам ти се и се чувствам сигурна с теб.
• Много хубаво ми става като те гледам как майсториш у дома. А още по-хубаво – когато готвиш или ме отменяш в домакинството.
• Толкова е хубаво, че всичките ти приятели те ценят заради онова, което правиш за тях!

Най-важното е, че трябва да се възхищавате искрено. От сърце и душа трябва да изпадате във възторг както пред нещо малко и незначително, така и пред онова, което предизвиква истински и предимно положителни емоции.

Когато тези нужди са задоволени, партньорите започват да възприемат другия като неустоим, брачните връзки стават по-силни, а основата за взаимна любов и вярност укрепва

Ако наистина искате да запазите любовта си и сте готови да преодолеете заедно напрежението в брака, то една от стъпките в тази посока може да бъде откровен разговор за взаимните ви очаквания и нужди.

Опитайте се да се чувате един друг, да се изслушате и може би да промените нещо във вашето възприятие и поведение. Искрено се надяваме, че тази статия ще ви напомни за необходимостта да се грижите за себе си и за вашия любим или любима. Може би някой иска да направи нещо хубаво за партньора си точно сега: да изпече вкусна баница или да купи цветя, или може би да му благодари за нещо. Животът се състои от малки неща, затова нека тези малки неща бъдат приятни и спонтанни.

Източник: woman.ru

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *