ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 причини, поради които жените остават след изневяра

Преживели ли сте изневяра? Ако отговорът е „Да!“, тогава знаете по какъв начин това деяние се отразява психически, емоционално и физически и от опит сте разбрали колко разрушително е то

изневяра
Да останеш или да си тръгнеш след изневяра – това е въпросът!

В момента, в който разберете, че мъжът ви живее в изневяра, умът и тялото преминават през торнадо от промени.

Някои от мислите, които също са част от това торнадо, може да звучат така: „Не мога да повярвам, че ми е причинил това!“, „С коя? Кога? От колко време?“. Възможно е и да не сте в състояние да мислите изобщо, а единственото, което усещате да е празнина. Може да почувствате гадене, да се изпотите, да треперите или да сте напълно изтръпнали.

В такива моменти кръвното налягане при повечето хора започва да се повишава, стомахът буквално се свива. Въпреки това е възможно да се опитате да имате контрол над емоционалната и физическа реакция на тялото. Това ужасно неудобно състояние е обяснено от психологията като борба или готовност за бягство. Такава е реакцията на „възприетата заплаха“. Човешкият организъм се подготвя за възможностите за борба или бягство от мястото на инцидента.

Д-р Ломаски

Какво мотивира жените да останат с мъжа, който е виновен за тези ужасни усещания, понеже е изневерил? Нека разберем какви са изводите и съветите на псхиложката д-р Ломаски*.

Следват 7 често срещани причини жените да останат с мъже (които обичат), след като те са им изневерили:

1. Любовта ще победи всичко!

Любовта може да ви накара да действате ирационално, като например да останете с мъж, който ви е изневерил (няколко пъти!). Много жени просто казват: „Вярвам в прошката и го обичам“. Винаги е било трудно да се дефинира любовта, но знаем, че тя е мощно чувство, което може да бъде и разрушително. Любовта е щит, не просто статус на връзката. Тя стабилност, близост, редовен секс и приятелство. Уверете се, че нещата под вашия любовен чадър са достатъчно значими, за да останете във връзката.

2. Жените не обичат да се провалят в любовта

Някои жени ще се опитат да работят за връзката и да я спасят, без значение колко висок е залогът. Такива жени си дават сметката, че са инвестирали време, пари и енергия, и не искат да се чувстват като човек, който се е провалил. Те искат да са сигурни, че могат да преживеят изневярата и да си върнат доверието. Ако и вие сте от този тип жени, опитайте се да разберете неуспеха като възможност за растеж и промяна. Ако не преживеете поне един провал, тогава няма да можете да научите или евентуално да добиете сила и увереност от трудните преживявания.

3. Страх от неизвестното

Инвестирали сте време, за да го опознаете, и сте попаднали в зона на комфорт както емоционално, така и финансово. Знаете неговите идиосинкразии* и навици. Някои жени остават в такава връзка, защото тя е нещо, което познават. Нещо, което им дава усещане за комфорт. Други остават, защото се страхуват, че ще останат без доходи с които да оцелеят, ако се разведат.

Когато знаете с какво си имате работа, това е по-добре за вас, отколкото от страха да не сте наясно какво евентуално предстои. Страшно е да се изправите пред непознатото. Тревогата за това какъв ще бъде животът ви без него може да бъде плашеща. Опитайте се да укрепите себе си, независимо дали чрез книги за самопомощ или чрез терапия със специалист. Това може да ви помогне да вземете най-доброто решение за себе си.

* Идиосинкразия в най-общ смисъл е характерната за даден човек смесица от привързаности и отвращения, с които откликва на околната среда. По-конкретно понятието се употребява, за да обозначи болезнената реакция на някои дразнители, или точно обратното – неестественото влечение към такива.

4. Извинения, извинения, извинения!

След като разберете, че съпругът, или гаджето ви, е изневерил, много причини и извинения за изневярата започват да се въртят в съзнанието ви.

Може би вината за поредната изневяра е моя?

– „Може би е бил стресиран от работата, или децата го полудяват.“
– „Навярно не се обличам и не се гримирам така, както преди.“
– „Не му обръщам достатъчно внимание или правим по-малко секс.“
– „Може да съм станала скучна.“
– „Трябва да отслабна и по-често да ходя на фитнес.“
– „Просто не вярвам в развода, няма да мога да го преживея!“
– „Какво ще кажат хората? Как ще го обясня на приятелите и близките? Ами децата?“

Бъдете честни и интроспективни със себе си, за да сте сигурни, че няма да попаднете в капана на извиненията. Извиненията са един от най-лесните начини да изопачите истината.

5. Ниско самочувствие

Жените, които имат ниско самочувствие и стойност, се обезценяват. Тези жени не се обичат достатъчно, за да вземат по-добри решения за живота си. Ако вярвате, че не сте достойни за нещо повече, или се страхувате, че няма да намерите друг по-добър, по-горещ и по-отговорен мъж, тогава ще оправдаете и преглътнете изневярата (поредната!). Поработете върху самочувствието и самооценката си, преди да се задоволите с мъж, който изневерява.

6. Властни жени

Не сте в състояние да си представите ВАШИЯ мъж с никоя друга жена. Може да е измамник и лъжец, но си е ваш. Някои жени изпитват необходимост да притежават мъжа си, без значение дали той е добър, лош или безразличен към тях. Обичайте се първо, за да не е нужно да имате мъж като свое притежание. И второ – той не е ваш, това е заблуда!

7. Той е баща на моето дете (деца)

Някои (повечето) жени не искат да разбиват семейството си, като напуснат мъжа, който им изневерява (системно!). Може да ви е изневерявал, но имате дом, имате деца… „Тя е просто уличница!“. „Това е просто секс, но той обича и иска нашето дете и мен!“. Бъдете предпазливи към „татковците“, тъй като те вече имат вас и детето ви (дори и без брак), за да ги насърчите да се ангажират.

Комбинацията от любов и измама може да бъде токсична

Уверете се, че определяте здравословни граници и поставяте разумни ограничения във връзката си. Имайте повече вяра в себе си. Обичта и уважението към вас самите ще ви помогнат да решите дали да останете или да си тръгнете.

* Д-р Ломаски е психолог, хипнотерапевт, автор на научни статии и книги и семеен медиатор, сертифициран от Върховния съд на Флорида. Мултикултурните преживявания дадоха на д-р Ломаски знания и опит за работа и разбиране на хора от различни култури.

Д-р Ломаски ръководи групи за двойки, тийнейджъри и родители. Тя провежда уъркшопове за връзки, развод, самочувствие, самоувереност и пренатална и следродилна депресия. Чрез своето образование, работа и личен опит д-р Ломаски се е превърнала в експерт по отношенията, развода и последиците от него.

Източник: drjlomasky.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *