Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецептата на Натали Портман, която ѝ помогна да отслабне за Черния лебед

Актрисата Натали Портман отслабна с 10 кг, спазвайки вегетарианска диета

Натали Портман

Публикуваме за вас лесната и явно ефективна рецепта за салатата, която е помогнала на Натали Портман да влезе във форма за ролята в „Черният лебед“.

Ролята на Натали Портман във филма „Черният лебед“ спечели признание от филмовите критици. Тя получи награди „Оскар“, „Златен глобус“ и „Гилдията на актьорите на САЩ“ за най-добра актриса. Изисканост и крехкост – качества, присъщи на балерините, Портман постигна като промени начина на хранене. За ролята на Черния лебед Натали отслабна с 10 кг, достигайки желаната цифра на кантара – 44 кг. Специалният хранителен режим Портман съчета и с много дисциплина, необходима за овладяване на балетното изкуство.

Докато се подготвяше за ролята, Натали Портман тренираше от 5 до 8 часа всеки ден. Такива интензивни натоварвания със силен калориен дефицит са опасни. Актрисата призна, че таванът на калориите на ден тогава е бил 1200 kcal. Тя разделила всички калории, които консумира, на няколко хранения, като намалила и обема на порциите. Припомняме, че Натали Портман е вегетарианка и следователно източниците на протеини, които консумира, са изключително от растителен произход, например боб и леща.

Основното ядене за деня било… салата от боб/леща и сирене, благодарение на която тя свалила излишните (за ролята на Черният лебед) 10 килограма. Пробвайте да я приготвите още днес и ще видите колко е питателна и вкусна е тази салата.

Салатата на Натали Портман с боб или леща

Вегетарианско ястие, което актрисата и до днес ползва, когато ѝ се налага да свали някое и друго излишно кило.

• Време за приготвяне – 15 минути.
• Рецепта за двама или две порции за един човек.
• Кухня – европейска.
• Вид ястие – салати и винегрети.

Необходими съставки:

• Зелена леща – 400 гр.
• Шалот (вид продълговат лук, който често се продава в Кауфланд, може да се замени с червен лук) – 1 бр.
• Червен боб в собствен сок – 200 гр.
• Сирене Фета – 175 гр.
• Пресен магданоз – 1 връзка.
• Зехтин – 2 с.л.
• Морска сол – на вкус.
• Жълт чери домат – 7 бр. (може и червени черита).
• Краставица дълга – 1 бр. Ако искате може да ползвате и сезонни корнишони.

Как се приготвя?

Разбъркайте консервираната леща и червения боб, след което добавете нарязания лук, краставицата, магданоза и доматите. Преди сервиране украсете салатата с кубчета сирене, посолете и поръсете със зехтин.

Може да ползвате боба и лещата отделно, не е задължително да се смесват. В този случай от двете варива ще са ви необходими 600 гр.

За да разнообрази салатата Натали Портман отделно приготвяла различни винегрети. Винегрет е вид сос, който се приготвя от оцет (или лимонов сок), растително масло и подправки. Използва се като салатен дресинг или сос към ястия.

Заливка към салатата на Натали Портман

В някои случаи може да използвате качествен зехтин, а други да замените зехтина с олио, масло от авокадо или тиквени семки. Зелените подправки също променят вкуса и правят салатата неустоима. Копър, мента, малко розмарин, стръкче босилек, рукола, бейби спанак – може да прибавите всяка една от тях, стига да ви е вкусна. Чесън, мед и малко горчица също ще разнообразят вкуса на салатата.

Необходимо уточнение

Натали Портман се е хранила само с такава салата, докато постигне килограмите, които са били необходими за ролята. Разделена на 4-5 порции салатата засища, но не е достатъчна да поддържа организма в кондиция. Ако дълго време карате само на боб, леща и малко зеленчуци това неминуемо ще се отрази на здравето ви.

В крайна сметка, не ни се налага да влизаме в роля всеки месец. Но, салата на Натали Портман е идеална за лятото, когато повечето хора имат леко занижен или направо лош апетит.

Възползвайте се от нея, когато е необходимо спешно да отслабнете. Яжте я по време на разтоварващите дни, но не се заблуждавайте, че свалени веднъж десетте килограма няма да се върнат никога. Не забравяйте и другата необходима съставка към салата, а именно – дисциплина. Макар и да я няма в рецептата, тя е задължителна.

ти лайф капсули
Преди са се измъчвате с диети, балансирайте хормоните!

Източник: woman.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *