Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Личната хигиена започва от зъбите и стига до червата

•    Т.нар. автоинтоксикация, която се образува, особено когато храната не е природосъобразна, трябва да се редуцира, за да се поддържа здравето. „Ракът на дебелото черво се поражда именно от това, че човекът се задръства с токсини, яде мъртви клетки, храната му е неправилна – не закусва, вечерта се натъпче, претоварва сърдечносъдовата система. Телесната хигиена започва от главата и стига до ануса“, обясни Евтимов.
•    Първо са зъбите -те се почистват, измиват се и това се учи още от детска възраст. Сутрин винаги се почиства езикът, като се изстърже налепът по него. След това се изпива на гладно една чаша хладка вода. След това се прави т.нар. нети – почистване на носа. Може да се поеме вода през носа и да се изхвърли през устата. Другото нети е с почистване на носната кухина с каучукови маркучета, които се пъхат в носа и се изваждат през устата. С нети всички органи от шията нагоре се повлияват благотворно – това са очите, носът.
•    Хигиената на очите също се прави всеки ден. На разстояние 1 метър от запалена свещ, сядаш с изправен гръбнак и гледаш с широко отворени очи пламъка на свещта. Това се прави до насълзяване на очите, повтаря се два-три пъти. Другото упражнение е също седнал с изправен гръбнак, започваш да въртиш очните ябълки от дясно на ляво и обратно, по три кръга.
•    „Прави се и почистване на хранопровода с дебел маркуч, но не го препоръчвам на всеки. Изпиваш последователно 1,5 литра топла вода, разтъркваш си стомаха, бъркаш в устата, за да предизвикаш повръщане и така се изчиства хранопроводът. Това е упражнение за измиване на стомаха, защото вечер остава несмляна храна, която ферментира и предизвиква нагар в стомаха“, обясни учителят.
•    Следва почистване на червата, което се постига с приемането на разтворена английска сол. Разтваря се пакетче английска сол от вечерта, изпива се сутринта, но трябва да се прави в почивен ден, защото се получава доста интензивно очистване. Ако някой не може да понася английска сол, може да се прави клизма или да се изпие сварена билката сена. Тази процедура може да се прави през 2 седмици, по 1 път, след това по веднъж месечно. Целта на всички тези процедури е да се отмият натрупаните токсини в тялото.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *