Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мазнините са главния виновник за качването на килограми

Мазнините в тялото ни са един от основните фактори за повишаване на теглото при човек и са ключов фактор за сърдечно-съдови заболявания. Мазнините са вредни само, ако са прекаленно много в тялото ви иначе са необходими за усвояването на някои витамини, които са важни за човешкото здраве и ценен източник на енергия.

Мазнината се състои от „градивни елементи” това са отделните мастни киселини. Някои от тези мастни киселини са жизнено важни за за тялото ви. Те са известни като есенциални мастни киселини, омега 3-мастни киселини и омега 6-мастни киселини. Есенциалните мастни киселини се използват за изграждането на външния слой на клетките и са ангажирани с производствато на някои вещества, които контролират химическите реакции вътре в клетките.

Наситените и транс-мазнините до голяма степен са „лошите“ мазнини – онези, които са вредни за вашето здраве, които помагат за повишаване на холестерола, а това довежда да сърдечни заболявания. Смята се, че транс-мазнините са особенно нездравословни, тъй като те довеждат до увеличаване на лошите форми на холестерол. увеличаване на нивата на холестерола, което може да доведе до сърдечни заболявания.

Междувременно мононенаситените и полиненаситените мазнини, всъщност са добрите мазнини. И все пак, повечето хора не ядат достатъчно от тези видове мазнини. Ненаситените мазнини помагат за понижаване на холестерола. Омега-3 мастните киселини, които може да се добият от по-мазните риби като сьомгата помагат като предпазват организма от коронарна болест на сърцето.

Храните с високо съдържание на наситени мазнини включват:

  • Тлъсто месо и месни продукти
  • Млечни продукти като масло, сирене и сметана
  • Сладкиши
  • Кексове и бисквити
  • Шоколад
  • Кокосово масло и палмово масло

Ненаситените мазнини, които включват мононенаситени и полиненаситени мазнини идват от слънчоглед, рапица, маслини, растителни масла, авокадо, ядки и семена, мазни риби.

За да получите правилния баланс мазнини за организма си следвайте следните правила

  • Намалете приема на бекон и хамбургери на закуска.
  • Консумирайте по-малки разфасовки месо, пиле или риба.
  • Старайте се да печете месото вместо да го пържите.
  • Яжте повече плодове и зеленчуци, както и ядки и препечен хляб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *