ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Атанас Щерев: Когато лекуваме без пари, болните смятат, че не се отнасяме сериозно!

Тема с продължение…

Доц. Атанас Щерев откровено сподели мнението си, че в медицината не може да се работи без пари. Тук беше контриран по повод така често напомняната напоследък прословута Хипократова клетва. На което той отговори, като ce позова на думите, които е казвал самият Хипократ: „Когато Хипократ е писал тази клетва, е имал предвид съвсем други неща. Той никога не е говорел, че докторът не трябва да взема пари. Напротив, казал е следното: когато лекувате без пари, болните смятат, че не ги лекувате сериозно. От друга страна, трябва да знаете – това не са мои думи, така е писал Хипократ, бедните казват, че нямат пари, а богатите казват – когато прибера реколтата наесен, тогава ще платя. Да го имате предвид това, предупреждава самият Хипократ“, И тук веднага допълни следното: „Само че, моля да запомните това, Хипократ пише, че винаги действията на лекаря трябва да са в полза на пациента, защото това не е обикновена професия, а професия за нуждите на тези хора. И ти не можеш да ги лъжеш тези хора, не можеш да ги заблуждаваш, не можеш да правиш неща само за да печелиш. Трябва да бъдеш честен и почтен. Ето за това пише Хипократ, това препоръчва на истинските лекари“ – емоционално приключи този въпрос доц. Щерев. В тази връзка доц. Щерев напомни, че една инвитро процедура изисква средства, а в България вече има създаден фонд. В края на този чисто комерсиален аспект на нещата доц. Щерев пожела на хасковската болница да успее да си купи на първо време поне качествен и модерен ултразвуков апарат.

ВПРОЧЕМ!

Доц. Щерев изрази категоричното си мнение, че доплащането на медицинската услуга от хора, които нямат такава възможност, трябва да се осъществява от общината или държавата. „Не маже така, почти се възмути той, – когато някой болен има нужда, той трябва да има достъп и когато не може да заплати трябва да се заеме общината или държавата. Защото знаем как е днес Здравната каса поема само 50% от медицинската услуга“.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Тема с продължение…

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *