Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Атанас Щерев: Убеждаваме жените да раждат естествено, а не със секцио, ако няма нужда от това!

Тема с продължение…

Стерилитетът и репродуктивното здраве на българите са много широка тема – медицинска, социална, демографска. През последните години се заговори много по-открито по тези проблеми, но най-важното е, че се предприеха и успешно се осъществяват най-различни инициативи от създадените асоциации, фондации, сдружения.

• Не се страхувайте от болката, как да го направим без болка, тази болка е от Бога дадена! А раждането във вода, моля, това е перверзия!

Доц. Щерев е на мнение, че нормалното раждане „струва по-скъпо“ от секцио, от гледна точка на това, че то е процес, който може да отне­ме цял ден, а понякога и цяла нощ. Но изтъкна, че секциото от друга страна изисква то да се извършва от специа­лист – заради опасностите и усложненията, които крие. „Ние убеждаваме жените да раждат нормално, но има неправилен поглед относно нормалното раждане. При млади жени обаче се заражда някаква психоза – смята доц. Щерев. – Идва млада жена на 21 години и иска да ражда секцио, но тя не си дава сметка, че се осакатява. Но това е някаква мода за съжаление!“ – казва доц. Щерев. Той смята, че жените не трябва да се страхуват от раждането и каза, че В тяхната клиника при Всички раждания присъства анестезиолог. „Ка­къв страх, как да го направим без болка, това е раждане тази болка е от Бога дадена!“ – още по-емоционално сподели специалистът.

Накрая той беше категоричен и по още една „нова мода“ – да се ражда във вода. „Когато видите такова раж­дане – ще се откажете зави­наги! Та това е перверзно!“ – беше категоричен доц. Ата­нас Щерев.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Тема с продължение…

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *