Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И богатите плачат, но умират по-късно!

  • Колкото по-бедна е една страна, толкова по-често хората загиват от инфекции.

По данни на информационният бюлетин на Световната здравна организация в страните с високо ниво на доходите над две трети от населението живее повече от 70 години. В богатите страни хората умират най-вече от хронични боле­сти: сърдечносъдови заболявания, хронична обструктивна белодробна болест, рак, диабет. Единствено белодробните инфекции водят до по-висока смъртност, сравнима с тази и в другите страни.

В страните със средно ниво на доходите до 70 години доживява почти по-население, но и тук основни „убийци“ са хро­ничните болести. Обаче, за разлика от богатите стра­ни, тук се проявяват и други водещи причини за смърт – такива са усложненията по време на бременност и раждане, пътно-транспортните произшествия, СПИН.

Колкото по-бедна е една страна, толкова по-често хората умират от инфек­ции. В страните с ниско ниво на доходите всеки пети човек не доживява до 70 години.

А повече от една тре­та от смъртните случаи се случват до 15-годишна възраст. Хората умират най-вече от инфекциозни болести: белодробни ин­фекции, диарийни заболявания, СПИН, туберкулоза и малария.

Усложненията по време на бременност и раждане, взети заедно, както и пре­ди, остават водещи причини за смърт както сред ново­родените, така и сред тех­ните майки. За съжаление в последните дни, седмици и месеци и в нашата стра­на станахме свидетели на няколко смъртни случая, които сериозно обезпокоиха обществото ни.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *