ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Световната здравна организация обяви топ 10 водещи причините за смъртност в света.

В своя обновен информационен бюлетин Све­товната здравна организация анализира 10 водещи причини за смъртност в света. Сега в него са отчетени събраните и преработени данни за 2008 г. Водещи причини за смъртност, както и преди, остават пневмонията, чревните инфекции и СПИН в развиващите се страни; исхемичната болест на сърцето, инсултът и хроничната обструктивна белодробна болест – в държавите със средно ниво на доходи, и накрая за развитите страни – исхе­мичната болест на сърцето, инсултът и ракът на трахеята, бронхите и белите дробове.

В световните топ 10 обаче настъпиха промени. Перинаталните усложнения вече не са една от водещите причини за смъртност, затова обаче в десетката се намести захарният диабет.

По отношение на възрастта: в развитите страни смъртността е най-висока сред хората над 70 години – 71%. 28 на сто се падат на хора­та от 15 до 69 години, а на децата до 14 години – за щастие, само един процент. В страните със средно ниво на доходите детската смъртност е по-висока с цели 15 пъти, а възрастните хора умират горе-долу със същата честота, както и в развитите страни. В развиващите се страни детската смъртност за съжаление скача до 40%, на хората до 70 години – 43 на сто и само 17% е смъртността на най-възрастните – тези над 70 години.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Световната здравна организация обяви топ 10 водещи причините за смъртност в света.

  1. Pingback: И богатите плачат, но умират по-късно! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *