Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОБРИМЕД капки за очи – помага при възпаления, причинени от бактерии

Медикаментът Тобримед капки за очи помага за лечението на външни инфекции на очите и тяхната структура, които се причиняват от бактерии. Действа противовъзпалително, може да се прилага при деца над 1 година и при възрастни лица.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тобримед капки за очи?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество тобрамицин в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако получите локален сърбеж, други сериозни реакции на кожата, зачервяване или опасната анафилактична реакция.
  • Ако страдате от миастения гравис.
  • Ако страдате от болестта на Паркинсон.
  • Консултирайте се с вашия лекар, ако използвате и други капки за очи.

Имайте пред вид, че по-продължителното лечение с Тобримед капки за очи могат да направят очите ви по-податливи на инфекции. Ако внезапно симптомите ви се появят отново – консултирайте се с лекаря.

НЕ забравяйте да разкажете на лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, дори и за такива, които са достъпни без рецепта. По време на бременност Тобримед капки за очи се прилагат само при необходимост. Този медикамент НЕ се препоръчва на кърмещите жени.

Веднага след поставянето на капките зрението може за кратко да се замъгли. Изчакайте погледът ви да се избистри и едва тогава работете с машини и шофирайте.

Внимание! Медикаментът Тобримед капки за очи може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те – описани са подробно, в това число и колко често се случват, в листовката на лекарството. Тя е приложена във фабричната му опаковка.

Какви вещества съдържа медикаментът Тобримед капки за очи?

Тобрамицин е активното вещество в това лекарство – в 1 мл разтвор се съдържат по 3 мг от него. Освен това в него влизат още и помощните съставки борна киселина, сярна киселина, вода за инжекции, тилоксапол, натриев хлорид, безводен натриев сулфат.

Дозировка: Винаги спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната доза за деца над 1 година и възрастни при не много тежки състояния е по 1 или 2 капки в засегнатото око или в двете при необходимост на всеки 4 часа. При тежки състояния – по 1-2 капки на всеки час до настъпване на подобрение. Обикновено пълният курс на лечение продължава 7 до 10 дни.

Внимание: В листовката на лекарството стъпка по стъпка е описано с думи, а също и с илюстрации, как правилно да поставяте Тобримед капки за очи – следвайте ги точно. НЕ прекратявайте преждевременно лечението си с Тобримед капки за очи, защото може да не постигнете желания лечебен ефект.

Съхранение: Винаги дръжте Тобримед капки за очи далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса.

Предупреждение: След отварянето на флакона трайността на това лекарство става не повече от 4 седмици.

Носител на разрешението за употреба и производител: Ворлд Медисине Европа ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *