ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вакуумираната храна: 8 предимства, които я правят по-здравословната алтернатива

Вакуумираната храна: 8 предимства, които я правят по-здравословната алтернативаРазличните видове плесени и бактерии, които развалят храната, не могат да се развиват без кислород. Вакуумирането е процес на извличане на кислорода, който не само предпазва храната от плесенясване, но и от изсушаване и замръзване, ако в нея е проникнала влага или течност. Вакуумирането има редица предимства, които ще разгледаме по-долу:

Запазва естествения вид и вкус

Вакуумната торбичка не допуска контакта на храната с въздуха, което от една страна запазва влагата на продукта в него, а от друга не допуска проникването на външна влага. По този начин храните запазват естествения си свеж вид, вкус и мирис.

Предпазва от загуба на средства

С увеличаването на икономическата криза в България и по света, все повече хора предпочитат да накупят по-евтини храни, докато са на промоция, и след това да ги консумират дълго време, след като цените отново се вдигнат. Но неправилното съхранение на продуктите би могло да доведе до доста загуби. Именно затова все повече хора избират да си закупят уред за вакуумиране, който да предотврати такива загуби. Ако желаете да закупите качествен уред за вакуумиране на евтини цени, тази седмица в най-новата кауфланд брошура ще намерите такъв на промоционална цена с 43% намаление.

Пести време

Вакуумирането на порции спестява време, когато решите да извадите храната за консумация. Например може вакуумирате всички необходими продукти за супа и те да са подготвени за момента, когато бързо и лесно да я сготвите, дори когато нямате много време.

Удължава срока на годност на продуктите

Вакуумирането удължава годността на продуктите за консумация от 3 до 5 пъти по-дълго отколкото храните, съхранявани в торбички или пластмасови кутии. Точният период на съхранение зависи от начина на съхранение, а именно дали вакуумираната храна е в хладилник, фризер или килер.Обикновено вакуумираната храна във фризер трае средно 2-3 години, докато съхранената по различен начин трае от 6 до 12 месеца. В хладилник вакуумираната храна трае 1-2 седмици, което е много повече от типичното съхранение на невакуумирана храна в хладилник за 1-3 дни.

Какво да правите с храните, чиито срок на годност изтича или е изтекъл?

Ефективна подредба на храните

Вакуумирането ви позволява плоско нареждане и побиране на много по-голямо количество вакуумирани храни дори и във фризери с ограничено пространство.

Запазва храната по-здравословна

Благодарение на вакуумирането и липсата на достъп на кислород до храната тя е запазена от химически реакции и разваляне, както и от натрупването на бактерии. Това означава, че със сигурност ще консумирате по-здравословна храна от онази, съхранявана по други начини.

Позволява съхранението на течности

За да съхраните течности чрез вакуумиране, трябва да поставите течността за около 2 часа във фризера за частично замразяване. След това поставете частично замразената течност във вакуумната торбичка и вакуумирайте. По този начин ще можете за дълго време да съхраните желания вид течности. Тази и други хитрини ви позволяват максимално да се възползвате от вашия уред за вакуумиране.

Предотвратява изхвърлянето на неизядената храна

При останали неизядени парчета пица, картофена яхния или друга храна, можете да вакуумирате тези храни, вместо да ги изхвърляте в боклука и да се възползвате от тях в бъдеще. По този начин не само няма да се налага да ядете едно и също ядене три пъти по ред, но и след няколко седмици, когато нямате нищо сготвено на разположение, тези порции ще ви дойдат като „добре дошли“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *