Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рискът от усложнения е голям при емфизем

Простудата затруднява дишането, защото простудният вирус увеличава риска от образуване на сериозна инфек­ция на дихателните пътища.

Емфиземът и хроничният бронхит са хронични белодробни заболявания, пре­дизвикващи трудности в дишането. Две­те хронични обструктивни заболявания на белите дробове могат да се срещат поотделно, но се развиват и едновре­менно. А обикновено това е резултат от прекаляване с цизарите. Освен това съществува рядка генетична форма на емфизема.

Това заболяване прогресира с годи­ните и мъничките алвеоларни торбички в белите дробове се увреждат. Поради тази причина в белите дробове постъп­ва по-малко въздух. А това предизвиква задух.

При хроничен бронхит дихателните пътища, по които постъпва въздухът към белите дробове, се възпаляват и произвеждат много слуз. А слузта и възпалението водят до стесняване на дихателните пътища и дишането все повече се затруднява. Увредените ди­хателни пътища се превръщат в място за размножаване на причинителите на бактериалните инфекции, като пневмо­ния например.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЕМФИЗЕМА И ХРОНИЧНИЯ БРОНХИТ ПРИ ПРОСТУДА?

Простудата е вирусна дихателна бо­лест, която основно уврежда носа и вър­лото, но в някои случаи може да засегне и дихателните пътища. При емфизем или хроничен бронхит болните така или иначе отдавна изпитват затруднения в дишането. Затова простудният Вирус във всички случаи още повече ще затруд­ни дишането и ще предизвика следните изменения в симптомите:

  • Увеличава се количеството на отделената, изхранената слуз.
  • Променя се цветът на слузта.
  • Появява се кръв в слузта.
  • Болният изпитва тежка форма на задух, кашлица или хрипове.
  • Измъчва го обща слабост.
  • Има трудности със съня.
  • А също и повишена умора.

Ако страдате от емфизем или хро­ничен бронхит, наистина трябва да се отнесете сериозно към простудата. При тези заболявания тя може да доведе до бактериални инфекции, като пневмония например. А това се случва заради обструкция, т.е. запушване на дихателните пътища и невъзможността на човека да изкашля слузта. Понякога такива болни ги приемат В болница заради дихателна­та инфекция и влошаване на симптомите. Лечението може да включва инхалационни препарати, кислород, както и антибио­тици – те са необходими за лечение на всякаква бактериална инфекция.

Не оставяйте нещата на самотек, посетете веднага вашия личен лекар, за да предотвратите всичко това, за което говорихме дотук.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *