Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на специалистите при варицела

Поддържайте обривите чисти, обаче не ползвайте ароматизиран сапун или ароматични масла за баня. Ограничете водните про­цедури, по-скоро времето, което прекарвате в банята, защото това забавя заздра­вяването на раните.

Можете да налагате куб­чета лед на обривите, като предварително ги увиете в чиста изгладена тъкан, напоена с лайкова настойка. Носете удобни и свободни дрехи от естествени тъ­кани. Приемайте витамини помагащи за регенерация на кожата и нервите: витами­нни от групата В, витамин А, витамин Е. В менюто ви непременно трябва да при­състват пресни зеленчуци, плодове и хляб.

За лечение на херпес зостер се предписват съвре­менните ефективни противовирусни препарати. Ако го направите навреме, ще се защитите от развитие на мъчителна постхерпетична невралгия.

Колкото по-рано за­почнете да приемате противовирусни препарати, толкова по-висок е ефектът от тях.

Често обривите, появи­ли се в областта на кръста и ханша, се приемат за опасващ лишей. Но тук става дума за генитален херпес, чиято клинична форма носи наименованието „менстру­ален херпес“. В този случай се приемат противовирусни препарати. Освен това е нужно да се консултирате с ендокринолог.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *