Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов метод 2 в 1 на доц. Гугутков спира преддиабета и води до отслабване при хора с наднормено тегло

Преддиабет е състояние, при което кръвната захар е по-висока от обикновено, но не и достатъчно, за да се диагностицира диабет тип 2

преддиабет
Преддиабет също така означава, че човек е изложен на висок риск от развитие на диабет тип 2. Малко вероятно е да има някакви симптоми, които да подсказват, че се развива преддиабет.

В интервю за „24 часа“ доцент Гугутков сподели, че спазвайки Програмата пациентите постигат траен контрол над инсулиновата резистентност и отслабват с по 30 до 50 килограма. Програмата не е нещо непознато досега, но е ориентирана по нов начин. Заимствана е от екип от анестезиолози, ендокринолози, гастроентеролози и диетолози в САЩ. Доцент Гугутков я обогатява и надгражда, благодарение на което тя става още по-ефективна.

Специалността на доц. д-р Димитър Гугутков е анестезиология, но освен това той е и доктор по Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията.

Доцент Димитър Гугутков

Доцентът обясни интереса, който е демострирал, популяризирайки Програмата с това, че реаниматорите така или иначе трябва да познават всички метаболитни, биохимични, физиологични процеси в човешкия организъм.

Основната цел на Програмата е да не се товари панкреасът, в който се образува инсулин. Задстомашната жлеза не може да произвежда нужното количество инсулин, когато е претоварена и уморена. Тази умора и неспособност да се изработва нужното количество инсулин води до диабет.

Заради инсулиновата резистентност клетките стават нечувствителни към хормона инсулин. Така се стига до свръхпроизводство, жлезата работи по-усилено, докато достигне предела на възможностите си. Целта на Програмата е да се премахне този порочен кръг, който води до състояние, което лекарите наричат преддиабет.

Как може да се случи това?

Според доцент Гугутков идеята е организмът сам да започне да топи мазнините, които са натрупани. Освен това той трябва да започне и сам да произвежда въглехидрати, в количество съобразени с нуждите му. Намаленото производство на инсулин ще възстанови чувствителността на клетките към инсулина и по такъв начин стойностите на кръвната захар ще се балансират.

За това ще помогне един белтък, който нормално се отделя в храносмилателния тракт

Неговата функция е да подтикне мозъка да накара тялото да разтопява мастните депа и от тях да произвежда въглехидрати.

Този белтък се нарича семаглутид. Отделя се, когато човек не се храни

За съжаление днес хората, които преяждат са повече от гладуващите, а средният европеец изяжда 7 пъти повече храна, отколкото му е необходимо, констатира доцент Гугутков.

Семаглутидът задейства втория тип, чрез който клетките се снабдяват с енергия: чрез преобразуване на натрупаните мазнини във въглехидрати. Това се нарича кетометаболизъм.

Основната смяна на метаболитния модел има някои странични нежелани ефекти. Заради интензивното топене на мазнини чувството на глад изчезва. Според доцент Гугутков в такова състояние човек яде с над 80% по-малко и отслабва значително.

Когато се приема по-малки количества храна човек не може да се снабди с важни витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини и други полезни вещества. Това се отразява на имунната система, на нейното състояние и работа.

И ако първата стъпка на Програмата е тялото само да преработи мазнините във въглехидрати, то втората е липсващите полезни витамини и микроелементи да се набавят чрез вливане.

Заради алтернативният кетометаболизъм тялото трябва да се освободи от отпадъчните субстанции

Третата стъпка в програмата има за цел да неутрализира тези вещества и субстанции. Ако тяхната концентрация е голяма, могат да бъдат токсични за черния дроб и бъбреците, уточнява доцент Гугутков. Заради това се прилага един от най-мощните антиоксиданти – глутатион. Неговата комбинация от аминокиселини регенерира органите и помагат за бързото им възстановяване. Глутатионът е познат още и като мощен подмладяващ препарат. Освен това той компенсира всички странични ефекти от кетометаболизма.

Естествено, целият процес се провежда под лекарски контрол, категоричен е доцентът. Дозите се променят всяка седмица според лабораторните резултати, които внимателно се следят.

Разбира се, спазва се хранителен и двигателен режим, които се назначават според индивидуалното състояние на пациента.

Съществена част от режима е пиенето на много вода. Водата участва във всички биохимични процеси, които се случват в тялото. Стареенето на клетките се определя от това колко вода са загубили. Затова са необходими количества вода, които повечето от нас не изпиват ежедневно. Многото вода няма да натовари бъбреците.

Бъбреците, уточнява доцентът, се товарят не ри големи, а при малки количества вода

Освен достатъчните количества чиста вода пациентите трябва да спазват поне два месеца и кето режим, повреме на който се намаля приема на въглехидрати.

Разграждането на мазнините спира, когато се приеме и най-малкото количество въглехидрати

Третото условие е пациентите да спазват модел интервално хранене, еднократно за деня, допълва доцент Гугутков.

Стомахът е мускул, който може да се разтяга, може и да се свива. При достатъчно почивка се свива до физиологичните си размери.

„Ако се храним така. че да не разтягаме стомаха извън физиологичните му размери, гарантирано излишните килограми няма да се върнат, казва доцент Гугутков.“

Резултатите от Програмата се усещат още на десетия ден, а постигането на крайната цел е различно – от два-три до десет месеца. Доцентът е изпробвал този метод първо върху себе си – за 4 месеца е свалил 22 килограма.

Повече информация за Програмата, която спира преддиабета и води до отслабване при хора с наднормено тегло:

Адрес: гр. София, ж.к. „Овча Купел 2“, ул. „Фридрих Грюнангер“ 2

Телефон: 02 4036100

E-mail: info@mbal.doverie.bg

Източник: 24 часа

Глюко баланс
Глюко баланс за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *