Как да запазим сърцето си здравo

Ние знаем, че сте чували всички тези неща за здравето на сърцето и преди: Намалете холестерола, движете се, хранете се правилно. Прозявка. Но има някои неща, които може да не сте чували за това как да запазите този чуден мускул силен: Проверете килограмите си. Обърнете внимание на вашата бременност. Не пропускайте да се забавлявате. Заинтригувани ли сте? Вижте най-новите начини да покажете малко любов към сърцето си.

Вие знаете, че трябва да се храните правилно и да запазите теглото си.
Вие може би не знаете: Ние не говорим само да откажете двуцветните пържоли и мазните пържени картофки. Става дума също и за кръвната захар. Вашето тяло реагира на високата кръвна захар чрез изпомпване на повече инсулин, за да се опита да превърне захарта в енергия. Твърде многото инсулин увеличава вашите триглицериди и причинява възпаление на артериите, което ги прави по-уязвими към втвърдяване.
Направете това: В допълнение към избора на диета с ниско съдържание на наситени мазнини, транс мазнини и холестерол, яжте много богати на фибри плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Също така, не наблягайте на сладкишите и рафинираните въглехидрати, които ще повишат кръвната захар и нивата на инсулин. Американската сърдечна асоциация препоръчва само 6 чаени лъжички на захар на ден.

Вие знаете, че трябва да откажете цигарите.
Вие може би не знаете: Лошия навик на вашият съпруг може също да навреди на сърцето ви. Непушачите, които са изложени на пасивното пушене у дома или на работа имат от 25 до 30% по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.
Направете това: Ако сте пушач откажете се по какъвто и да е начин. Можете да събирате в касичка парите, които по принцип давате за цигари и да направите едно пътуване до Канкун, за да отпразнувате края на първата си година без тютюнев дим. Така също ще намалите риска от сърдечни болести наполовина. (За 15 години, ще намалите риска, както някой, който никога не е пушил.) Или използвайте тази екскурзия като подкуп за любим човек, който пуши – така когато и той се откаже и двамата ще сте доволни.

Вие знаете, че трябва да се движите повече.
Вие може би не знаете: Не е нужно да прекалявате и да сте обсебени. За да намалите риска от инфаркт и инсулт с до 50%, всичко, от което имате нужда е 30 минути, пет пъти седмично. Можете дори да разделите този половин час в три 10-минутни интервали. Искате да работите повече? Ще дадете на вашия HDL („добър“) холестерол допълнителен тласък и ще изгаряте повече калории, разбира се.
Направете това: Всичко, което ви кара да дишате малко по-силно, което ви харесва и което може да стане ежедневие. Бързо ходене, градинарство или плуване – няма значение. Важното е да се движите и да го правите редовно.

част 2

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Как да запазим сърцето си здравo

  1. Pingback: Да предпазим мозъка от високото кръвно налягане | Лекува нет

  2. Pingback: Как да запазим сърцето си здравo 2 | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *