Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли псориазисът да бъде победен ?

Едно време са го смята­ли изключително за кожно заболяване, но сега специали­стите намират сред причи­ните за неговото възникване нарушения в работата на имунната система. По неиз­вестни причини тя е прекале­но активна, което се проявява със засилено размножаване на кожните клетки -10 пъти по-бързо от нормалното. При такава скорост старите клетки не успяват нормално да се олющят, затова върху засегнатата част се натруп­ват мъртви клетки. Кожата е хълмиста, покрита със сре­бристи люспички.

За щастие, не се забелязва силен сърбеж и въобще общо­то здравословно състояние е в норма.

Болестта обхваща най- често окосмената част на главата и областта зад уши­те, лактите, коленете, гър­ба, ханша, под мишниците, слабините, веждите и дори ноктите.

Псориазисът често пре­дизвиква най-вече психичен дискомфорт. В тежките слу­чаи страдат и ставите. А заздравялата кожа остава груба и дебела.

За съжаление практически е невъзможно да се избавите от псориазиса завинаги. Но и не бива да се примирявате с тази болест. Съществуват много методи за системна терапия, които помагат да се избегнат обострянията и да се приведе кожата в нор­мално състояние. То трябва постоянно да се поддържа с помощта на мехлеми и прием на вътрешни препарати.

НЯКОИ СЪВСЕМ ПРОСТИЧКИ СЪВЕТИ

  • Използвайте овлажняващи кремове – винаги след душ и вана. Намазвайте един-два пъти на ден засегнатата кожа.
  • Не разчесвайте болната кожа.
  • Псориазисът често предизвиква най-вече психичен дискомфорт в тежките случаи страдат и ставите кожа, опитвайки се да я лющи­те и белите. Ако я травмира- те, това само ще задълбочи състоянието и ще я предраз­положи към инфекции.

За лечение на окосмената част дерматолозите съвет­ват да измивате косата си с лечебен шампоан, който съдържа катран. Можете да използвате и катранен сапун, като го разбиете на пяна, преди да нанесете върху косата. След това изплаквайте с вода, в която сте добавили салицилова киселина: супена лъжица на литър вода. В аптеките се продава такъв разтвор.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Може ли псориазисът да бъде победен ?

  1. Pingback: Метод на руски лечител срещу псориазис | Лекува нет

  2. Pingback: Гладните рибки Garra Rufa, които лекуват болестта – псориазис! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *