Яйцата лекуват белия дроб и стомаха

За кокошите яйца са написани много и все различни хубави и не толкова хубави неща. Така или иначе, те си остават един от нашите основни хранителни про­дукти. И не само хранителни. От край време яйцата се използват и за лечение на различни болести. Ще ви запознаем с най-популярни- те лечебни совойства на кокошите яйца.

При силна кашлица и въобще за укрепване на слаби бели дробове, е полезно по няколко пъти на ден да изпивате по една пълна чаена лъжичка от следната лечебна смес: смесете 2 чаени лъжички краве масло, 2 сурови жълтъка, една чаена лъжичка брашно или нишесте и 2 чаени лъжички мед. Както споменахме в началото, приемайте по няколко пъти на ден по една чаена лъжичка.

Разбийте един кокоши жълтък с малко захар и приемайте за омекотяване на кашлицата.

При туберкулоза си приготве­те следната много ефективна и лековита настойка. Снабдете се с 10 лимона, 6 пресни хубави яйца, 400 г липов мед и 1/2 чаша коняк. Изцедете сока от лимоните и залейте с него яйцата, но без да ги чупите или разбивате. Сло­жете марля на буркана, в който сте поместили сместа, отгоре увийте с плътна хартия и дръжте на прохладно сухо и тъмно място в продължение на една седмица – докато се разтворят черупките. След това леко сгрейте меда, докато се втечни, но не повече от 60 градуса, и го добавете към сместа, излейте в нея и коняка. Настойката е готова, прелейте я в бутилка и пазете в хладилника. Употребява се по една по-пълна чаена лъжичка след ядене. Но тъй като тази настойка се разваля след две седмици, най-добре да я приготвяте на по-малки порции.

Едно време са лекували дизен­терия със сурови, но много пресни яйца. Лечението се съчетавало с шипкова настойка. Ние няма да ви предложим тази рецепта, защото не е безопасна, в смисъл, че се приемат по няколко сурови яйца на ден. А това може да има обратен ефект. Само споменава­ме за нея.

При силно раздразнени стомах и черва се препоръчва да пиете белтъчна вода – много простичко – разтваряте белтъка на едно пряс­но яйце в чаша студена преварена вода. Можете да я подсладите и да пиете на малки глътки. Повяр­вайте, тази рецепта, колкото е простичка, толкова е ефективна, наистина е проверена.

За бързо понижаване киселин­ността на стомашния сок може­те да използвате суров белтък от кокоше яйце. Той действа по- добре от аптечните препарати и практически не оказва странични действия. А съвсем леко подсоле­ният белтък може да се използва като лекарство при хранителни разстройства.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Яйцата лекуват белия дроб и стомаха

  1. Pingback: Най-новите постижения в медицината ще лекуват белите дробове от рак и др. болести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *