Как да се подсили репродуктивната функция?

При избора на комплекс от витамини имайте предвид, че в състава им трябва да се съдържат: селен, магнезий, цинк и L-карнитин. Селенът, като отличен антиоксидант, предпазва сперматозоидите от атаките на свободните радинали-основани врагове на клетките в тялото. Приемането на този антиоксидант предпазва мъжа на всички фронтове: с 30 % намалява честотата на обостряне на хроничния простатит, повишава работоспособността и намалява риска от развитие на заболявания на сърдечносъдовата система.

Магнезият участва във всички имунни процеси като противотоксичен, антистресов, антиалергичен, противовъзпалителен фактор. Недостигът на магнезий може да предизвика страх, нервност, нетърпение, безсъние, главоболие, постоянна умора и неконтролиран гняв.

Цинкът е от съществено значение за формирането на косите, той оказва антивирусен и антитоксичен ефект. При мъжете дефицитът на цинк често е придружен с безплодие поради пониженото качество на спермата и оплодителната и способност, както и от такива заболявания на простатата, като хипертрофия, аденом и рак.

L-карнитинът е необходим за нормалното съзряване на спермата, тъй като увеличава подвижността и броя на сперматозоидите, и влияе на тяхната активност и способност за оцеляване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *