ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си направите пластири за очи у дома

Отлична работа вършат домашно направените пластири за очи, когато трябва да премахнете подпухналостта, умората около очите и дори да изгладите фините бръчки

пластири за очи
Пластирите за очи може да направите сами като следвате стъпките, предложени в статията

В магазините и аптеките се предлагат пластири за очи, но те не са никак евтини. Как можете да направите свои собствени пластири, използвайки прости и достъпни продукти? Ето рецептата.

Сенките под очите и подпухналостта са здраво установени в живота ни. Как да скрием следите от постоянна липса на сън и отоци от излишна вода, чай и кафе? На помощ ще дойдат пластирите. Не трябва да разчитате на магия, но малките отоци, признаците на умора, фините бръчки, разбира се, ще намалят след компетентното използване на този козметичен продукт.

Как да си направите пластири за очи у дома?

Обикновено пластирите са импрегнирани с козметичен продукт с повишена концентрация на активни съставки (по силата на ефекта им те могат да бъдат сравнени с овлажняващи серуми). Голямо разнообразие може да се види сред активните съставки. Вие също може да импровизирате като използвате различни активни съставки. Рецептата, която ви предлагаме е с алое вера, подходящо за всеки тип кожа. Може да се ползва хиалуронова киселина на ампули, както и витамин С.

Предлагаме рецепта за приготвяне на пластири у дома. Те ще помогнат за овлажняване на кожата около очите, изглаждане на бръчките и премахване на подпухналостта.

Необходими компоненти:

– зелен чай – може насипен, но ще трябва да прецедите добре, може и на пакетчета;

– агар агар – 10 грама (предлага се в търговските обекти). Това е желиращото вещество, което ще даде устойчивост на пластирите за очи;

– течен екстракт от алое (предлага се в аптеките). Ще са ви необходими 10 ампули.

Техника на изпълнение

Стъпка 1. Сварете чая. Изсипете 150 мл. вода в малък съд и оставете да заври. Сложете зеления чай. За предпочитане е да качествен и да е във филтърно пакетче. Оставете да изстине.

Стъпка 2. Добавете агар агар (10 грама) и 10 ампули алое вера. Разбъркайте внимателно състава, докато се получи хомогенна консистенция.

Стъпка 3. Изсипете течността в широк съд с гладко дъно и ниски страни. Сложете в хладилника. Нека да постои там поне половин час. Основата за пластирите е готова.

Стъпка 4. Изрежете пластирите според предварително подготвен шаблон с подходяща форма или с обикновен нож. Шаблон може да бъде вече използван пластир от магазина. По желание може да го направите и малко по-голям.

Стъпка 5. Прехвърлете пластирите в буркан и залейте с охладен чай. Ако желаете, можете да добавите хиалуронов серум към чая.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *