При пристрастяването към интернет страдат очите!

Към списъка на пристрастяванията в последното десетилетие се добави още едно: Интернет. Английските учени от университета в Глазго проучили 2300 младежи на възраст от 12 до 18 години, които прекарвали повече от 3 часа дневно е клубове на Интернет или се занимавали в дома си. Всички говорели за пристрастяване от типа на хазартното-натрапливи мисли за Интернет, отделяне на ненужно много време за заниманията , нервност и разсеяност при откъсване от компютъра. От това пристрастяване страдат главно очите.65% от пристрастените имали очни проблеми. Но се получават и психични отклонения-затруднено запаметяване, намаляване на вниманието и способностите за анализ. Единствено се успокоявали асоциациите. Учените смятали, че забранените и пропагандните срещи Интернет не помагат. Едно то най-добрите средства, които психотерапевтите прилагат, е пристрастяването да се замести с нещо друго. Едно интересно хоби, което има макар и по-косвена връзка с Интернет може да бъде полезно. В други случаи опитайте да намалите времето, което се прекарва в клуба.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “При пристрастяването към интернет страдат очите!

  1. Anonimen каза:

    Ако ня бяха тия правописни грешки можеше и да се получи.. мислех че искат поне някакво образование ма карай май летвата пада…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *