Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всичко за здравето на мъжа: хроничен стрес.

ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ – ХРОНИЧЕН СТРЕС

Нестабилният доход, големите данъци, трудните моменти на работното място, задръстванията, лип­сата на време, конфликтите със съседа на паркинга, проблемите със сина… За кои други проблеми премълчава нашият мъж? Смяташе се, че мъжете са „дебелокожи“. Всички проблеми понасят мълчаливо, без излишни емоции.

Две тежки думи, удар по масата с юмрук и – все едно, че нищо не е било. Въпреки това, ако внезапно възник­налият проблем мъжът може да „преглътне“, без да го забележи, то на постоянния стрес и вълнение смелото мъжко сърце просто не издържа.

След 30-40 години всеки втори мъж страда от високо кръвно налягане и има проблеми със сърцето. Мъжете са много по-предразположени от жените към инсулт и инфаркт на миокарда, и умират 10-13 години по-рано, отколкото жените.

Причината за всичко това е по-ниската устойчивост на мъжете към хроничния стрес. Коренът на проблема трябва да се търси в хормоните. Отдавна е известно, че има хормони на радостта и удоволствието, има и хормони на стреса. Някои са ни нужни да празнуваме победата, други – да я преследваме.

При стимулиране на надбъбречните жлези в кръвта се отделят хормони на стреса, като най-важни сред тях са адреналинът, норадреналинът и кортизолът. Тези хормони водят до прилив на енергия, мобилизират всички сили и резерви на организма за постигане на поставената цел. Но те имат и разрушителен ефект върху клетките и тъканите: аварийният режим на ра­бота при извънредни обстоятелства не може да мине без последствия.

За да се компенсира пагубното им въздействие при мъжете се произвежда тестостерон, а след него и хормоните на радостта. В резултат на това мъжът се чувства като победител, герой, успешен завоевател, а балансът в организма се възстановява.

Под действието на постоянния стрес нивата на адреналина и кортизола остават постоянно високи, а нивото на тестостерона постепенно намалява. В ре­зултат на това мъжът винаги.е в състояние на тревож­ност и превъзбуда, а чувството на задоволство, радост и успех се притъпяба. Повишените нива на адреналин

водят до повиша­ване на кръвното налягане, натовар­ват максимално сърцето, изтоща­ват енергийните резерви. Намаля­ването на тестос­терона води до апатия, затлъстяване и импотентност, което още повече изостря ситуаци­ята.

КАК МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ?

В ръцете ла всяка жена е ключът за сърцето на силната й половинка, следова­телно нейните похвали са главното лекарство срещу стреса. Мъжът трябва да чувства успеха си, превъзходството си, признанието в нейните очи. Доказано е, че са­мочувствието води до

увеличаване нивата на тестостерона при мъжете.

ВНИМАНИЕ!

  • Не оставяйте незабелязани усилията на любимия човек. Ако вътрешният механизъм за поощрение е нарушен, вие трябва да станете външен стимул за отделянето на тестостерон и хор­моните на радостта.
  • А как да го направите – това е лична тайна на всяка една от нас, нали?Но, заедно с това е необходим и контрол над чувствата! Мъжете след 30-годишна възраст трябва редовно да измерват кръвното си налягане. Това ще им помогне своевременно да про­менят начина си на живот, за да избегнат продължителната употреба на хапчета.

Също така, следете и за това как се храни любимият ви. Очевидно е, че препоръките за здравословен начин на живот звучат различно от устата на лекаря и от любимата жена!

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Всичко за здравето на мъжа: хроничен стрес.

  1. Pingback: Отговорът на тези 12 въпроса ви гарантира по-добър с*кс!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *