ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Признаци, че във вас се е натрупала отрицателна енергия

Всеки човек от ден на ден натрупва отрицателна енергия. Това се случва поради общуването с токсични хора и невъзможността да се контролират емоциите

Ето 6 симптома, които могат да подскажат, че сте затрупани с отрицателна енергия и няколко съвета как да си възвърнете позитивното отношение в живота.

Трудно ни е да се предпазим от негативното влияние на външните обстоятелства. В резултат на това в нас се натрупва отрицателна енергия, заради което значително намалява качеството на живот. Как да се справим ефективно с това?

6 симптома на натрупана отрицателна енергия

Откъде идва негативната енергия в нас? Често тя е резултат от изпитване на чувства като гняв, ревност, раздразнение и емоции, които не се контролират и им се позволява да се натрупват.

1. Лошо настроение

Ако често сте в лошо настроение, ядосани, раздразнени, това е знак, че във вас има известен вътрешен дискомфорт.

Опитайте се да правите по-често неща, които ви доставят радост, отдайте се на себе си. Проявете доброта и търпение към околните и към себе си (положителното има тенденция да се умножава).

2. Постоянни оплаквания

Всички понякога се оплакваме на приятели и познати от проблемите и трудностите, които срещаме в живота. Но ако това се е превърнало в навик и постоянно се оплаквате, тогава вероятно сте „събрали“ много негативна енергия в резултат на стрес (рутината тихо разяжда силата).

Оплакването няма да подобри вашето благосъстояние. Важно е да се предприемат определени стъпки за промяна на ситуацията. Усещате, че рутината ви задушава? Физическата активност (ходене, танци, фитнес) ще ви помогне. Новите познати също ще внесат свежа нотка във вашето ежедневие.

3. Екстремна умора

Постоянната и тежка умора (физическа и психическа), която не ви напуска дори след пълноценна почивка през нощта, може да бъде не само признак на това, че пазите строга диета, или че имате здравословни проблеми. В много случаи това може да е категоричен знак, че сте изпълнени с отрицателна енергия.

4. Сложни социални взаимоотношения

Вие сте носител на отрицателна енергия, и това се отразява негативно на взаимодействието ви с другите хора. За вас е трудно:

– да бъдете внимателни;
– да реагирате правилно на критика;
– да не се дразнете поради някаква причина.

По време на разговори вие се уморявате, ставате подозрителни или тревожни.

5. Мускулно напрежение и главоболие

Главоболието е често срещан симптом при емоционален срив. И ако то често ви навестява, тогава си струва да предприемете определени действия. Може да медитирате, да се занимавате с танци и спорт, да се разхождате, да общувате с домашни любимци или малки деца.

6. Конфликти на работното място и у дома

Когато човек е обзет от негативна енергия, става трудно да се разрешават проблеми чрез конструктивен диалог. Развива се тенденция към погрешни тълкувания, спорове, кавги. Човек може да заеме отбранителна позиция и да подозира всички в постоянни атаки. Това пречи на нормалната комуникация с близки и непознати.

Как да се справите с отрицателната енергия?

Отрицателната енергия вреди на благосъстоянието и намалява качеството на живот. Затова е полезно да се научите как да разчитате нейните сигнали и да коригирате състоянието си. Всички от време на време изпитваме негативни емоции, но е важно да можем да преминем към нещо добро, да общуваме с хора, които харесваме, да не пренебрегваме проблемите, а да ги решаваме. Не позволявайте на стреса и негативизма да насочват емоциите ви в грешна посока.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *