ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако ви присвива в областта на сърцето, незабавно се обърнете към специалист

Здравейте, от известно време усещам парене в областта на сърцето. Какво може да бъде това?

Недялка Петрова – Хасково

Когато човек усеща парене, стягане или присвиване в областта на сърцето, или в гръдния кош, трябва незабавно да се обърне към лекар и в никакъв случай да не се занимава със самолечение. Подобни симптоми са характери за сте­нокардия, или както по-рано я наричаха – гръдна жаба. Стенокардията е една от формите на исхемичната болест на сър­цето, която възниква заради кислороден глад вследствие затруднено кръвообра­щение. А причини за него могат да бъдат атеросклероза, спазми в кръвоносните съдове или тромб. Този проблем не бива да се оставя без лечение, защото рано или късно такава съдова недостатъчност може да ви докара инфаркт на миокарда. А лечението не е толкова да се намалят болестните и неприятни усещания, кол­кото да се отстрани основната причина, довела до стенокардия.

От лекарствените средства на пър­во място се използват бета-блокери и нитропрепарати. Бета-блокерите се назначават за продължителен прием, за да се предотвратят пристъпите на стенокардия. Нитропрепаратите бързо отнемат болките в сърцето. Най-подхо­дящи са спрейовете.

Освен медикаментозното лечение е необходимо да промените храненето и начина си на живот. Специално за хора с такова заболяване е много важно да не се претоварват физически и да нервничат колкото може по-рядко.

ВНИМАНИЕ!

Между другото, освен заради сте­нокардия, болки в гърдите могат да възникнат и заради остеохондроза, междуребрена невралгия, стомашни проблеми, пневмония. За да се уточ­ни причината, не е достатъчно само да се оплачете на лекаря и той да ви прегледа.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ако ви присвива в областта на сърцето, незабавно се обърнете към специалист

  1. Pingback: Кога да потърсим лекарска помощ при сърцебиене?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *